Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Gelecek vücudu saran sensörlerde

Teknoloji sanatçılara akıllı sensörlerle beste yapma şansı sunuyor. Akıllı eldivenle şarkı yapan müzisyenler uzakta değil

Binlerce farklı ölçüm yapan sensör artık giyilebilir teknolojilerle vücudumuzu sarıyor. Ayakkabıdan gözlüğe, kafa bandından kolyeye her şey daha eğlenceli ve sağlıklı gelecek için. CES 2016 müzisyenlerin yeni besteler için enstrüman ihtiyacını bile ortadan kaldırıyor. CES 2016 açılış töreninde sahneye çıkan Grammy ödüllü sanatçı AR Rahman akıllı sensörlerin kullanıldığı eldivenle müzik çalışmalarının nasıl yapılacağını gösterdi. Las Vegas'ta dün kapılarını açan CES 2016'da akıllı sensörler hayatımızı kolaylaştırıyor ve sağlığımızın anlık ölçülmesini sağlıyor. 20 binden fazla ürünün tanıtıldığı fuarda binlerce farklı sensör (algılayıcı) kullanılıyor. Intel CEO'su Brian Krzanich hayatı değiştirecek konseptleri yaratırken Intel teknolojilerinin kullanıldığı örnekleri gösterdi. Artık müzisyenler ve DJ'ler sahnede akıllı sensörler ve eldivenler sayesinde müziğe yeni bir ruh katacak.

AKILLI KASK DAQRI

Intel akıllı kaskı Daqri şantiye koşullarında çalışanlara sürekli açık bir ekran sunarken, ölçümleme işlerinin daha kolay ve hatasız yapılmasını sağlıyor. Bunu yaparken Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality-AR) teknolojisini de kullanıyor. Mühendislerin ve operatörlerin saha koşullarında yapabileceği hataları ortadan kaldırmayı hedefleyen akıllı kask Daqri, güvenlikten denetime her koşulda kullanılabiliyor. 4 boyutlu bir bilgi ortamı sunan kask pek çok sektörde hatasız çalışma koşulları için yeni bir seçenek sunuyor. Ofis ortamında çizilen bir tasarımın gerçekte nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağını gözler önüne seriyor. Daqri, endüstriyel kullanım alanlarıyla Google Glass'a rakip olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA