Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

TÜYAP binası kültür merkezi oluyor!

İstanbul Tepebaşı'nda eskiden kitap fuarının yapıldığı ve TÜYAP olarak bilinen bir mekan var. Mekanın sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Emlak...
Şimdi orada Kadir Topbaş yönetiminin çok önem verdiği ve başında Prof. Dr. Hüseyin Kaptan'ın bulunduğu İstanbul Metropoliten Plan Merkezi çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul'un en önemli yerlerinden biri.
Ancak, son günlerde İMP'nin buradan taşınacağı konuşuluyor.
Çünkü, o mekanın İnan Kıraç'a verildiği ve oraya 8 katlı bir kültür merkezi yapılması planlanıyor.
Henüz bölge planları tam olarak bitmese de söz konusu yerle ilgili çalışmalar önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelecek.
Büyükşehir Belediye yönetimi projeye sıcak bakıyor.
İşi yakından izleyen bir uzman şöyle diyor:
"Orada yanan bir tiyatro binası vardı: Dram Tiyatrosu. Onun bir minyatürü de yapılacak. Orası tam bir kültür kompleksi olacak. İçinde Bizans Araştırmaları Enstitüsü, küresel dünyada insani ilişkilerin gelişmesi ile ilgili Birleşmiş Milletler'in bir üniversitesi bile olacak. TRT'den de kültür merkezi yapılmasıyla ilgili onay alındı. TRT de binasını terk edecek."
Anlaşılan İstanbul yeni bir kültür merkezine daha kavuşacak. Ama sadece o kadar değil, Beyoğlu'nun yeni planlarında Cezayir Sokağı benzeri, Ceneviz Sokağı ve İspanya Sokağı gibi yeni projelerin öngörüldüğü de belirtiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA