Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Emre Aydın
2 Şubat 1981'de Isparta'da doğdu. İlköğretimini Isparta'da tamamladıktan sonra Antalya Anadolu Lisesi'ne devam etti. Ardından Dokuz Eylük Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'ne devam etti.

Emre Aydın, 2002 yılında, Onur Ela ile beraber 6. Cadde isimli kurdukları müzik grubu ile Türkiye çapında düzenlenen "Sing Your Song" beste yarışmasında 1574 adayı geride bırakarak "Dönersen" adlı parçası ile birinci olmuştur.

2006 yılında çıkardığı Hareket Vakti şarkısı dışında tüm söz ve müziklerinin Emre Aydın'a ait olduğu "Afili Yalnızlık" adlı ilk solo albümünü yayınlayan Aydın, Yalnızlık temasını işlediği albüm performansı ile büyük beğeni toplamıştır.[kaynak belirtilmeli] Bu albümle yakaladığı başarısını "Yılın En İyi Rock Müzik Sanatçısı", "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı", ''Yılın En İyi Parçası'', ''Yılın En İyi Albümü'', ''Yılın En İyi Video Klibi''gibi 50'ye yakın ödülle, ve dinleyicileriyle buluştuğu 400'e yakın konserle devam ettiren sanatçı, 2008 yılında MTV tarafından her sene düzenlenen Avrupa Müzik Ödülleri (EMA)'nde "Türkiye'nin En İyi Sanatçısı" ardından Liverpool'da yapılan finalde 21 ülkenin birincisini geride bırakarak "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı" ödüllerine layık görülmüştür.

Emre Aydın'ın 2010 yılında çıkardığı "Falling Down" isimli İngilizce teklisi, Türkiye ve yurt dışında dijital ortamda satışa sunulmuştur.

Sony Music ile albüm yapım ve menajerlik hizmetleri anlaşması imzalayarak tüm çalışmalarına sadece Sony Music bünyesinde devam etme kararı alan Aydın, yeni albümü "Kağıt Evler"i, İsveç'te Kelly Clarkson, Eagle Eye Cherry, Sinead O'Connor ve Santana gibi sanatçıların albüm kayıtlarını yaptığı "Mr Radar Music Stüdyoları"'nda, Mats Valentin prodüktörlüğünde hazırladı. Cemali' nin "Duymak istiyorum" parçası hariç, albümde yer alan tüm söz ve bestelerin Emre Aydın'a ait olduğu "Kağıt Evler"in çıkış parçası, "Bu Yağmurlar" şarkısı, albüm öncesi radyolar ve dijital ortam üzerinden müzik severlerle buluşmuştur. "Bu Yağmurlar" TTNET Müzik servisinin internet sitesinde en çok indirilen ve dinlenilen şarkılar arasında yer almıştır. Albüm çıkışından hemen önce Çatalca'da 20 saatlik bir çalışma ile Murad Küçük yönetmenliğinde kliplendirilen "Bu Yağmurlar" adlı şarkı radyolar ve müzik kanallarında en çok yayımlanan şarkı olarak zirvedeki yerini almıştır.

4 yıllık bir aradan sonra 1 Nisan 2010 yılında 10 şarkıdan oluşan "Kağıt Evler" adlı ikinci albümünü yayınlanmıştır. Bu albümde 6 parçaya klip çekilmiştir.

2012 yılı şubat ayında Sony Music 'den ayrılıp menejeri Fadıl Dinçer ile birlikte 565 Yapım adında kendi müzik şirketini kurmuştur. Mart ayında bu şirketten DMC Müzik ile ortak yapım olarak " Beni Biraz Böyle Hatırla " isimli single albümünü yayınlamıştır. Albümde sözü kendisine müziği Nikos Papadopoulos'a ait olan "Beni Biraz Böyle Hatırla " ve söz ve müziği Gülden Mutlu'ya ait olan " Soğuk Odalar " isimli parçayı Gülden Mutlu ile düet yaparak seslendirmiştir. Albüm TTNet müzik'de yayınlandıktan 5 gün sonra en çok indirilen albüm ve en çok indirilen şarkı listelerinde bir numaraya yerleşmiştir.

Diskografi
2006: Afili Yalnızlık
2010: Kâğıt Evler

Tekli
2010: Falling Down
2010: Bu Yağmurlar
2012: Beni Biraz Böyle Hatırla

Kazandığı ödüller
2006 - İstanbul FM Altın Ödülleri (İFA) - En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı
2006 - Blue Jean Dergisi Best Of 2006 Ödülleri - En İyi Şarkı (Afili Yalnızlık)
2006 - Blue Jean Dergisi Best Of 2006 Ödülleri - En İyi Video Klip (Afili Yalnızlık)
2006 - Blue Jean Dergisi Best Of 2006 Ödülleri - En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2006 - Blue Jean Dergisi Best of 2006 Ödülleri - En İyi Produktör
2006 - Dream Dergisi 2006 En İyileri Ödülleri - En İyi Erkek Şarkıcı
2006 - Dream Dergisi 2006 En İyileri Ödülleri - En iyi Çıkış Yapan Sanatçı
2006 - Dream Dergisi 2006 En İyileri Ödülleri - En İyi Türkçe Albüm (Afili Yalnızlık)
2006 - Dream Dergisi 2006 En İyileri Ödülleri - En İyi Türkçe Şarkı (Afili Yalnızlık)
2006 - Dream Dergisi 2006 En İyileri Ödülleri - En İyi Türkçe Video Klip (Afili Yalnızlık)
2006 - 14. Altın Objektif ödülleri - En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2007 - Powertürk Müzik Ödülleri - En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2007 - 34. Altın Kelebek Ödülleri - En iyi Çıkış Yapan Solist
2007 - 11. İstanbul FM Altın ödülleri (İFA) - En İyi Rock Erkek Sanatçı
2007 - 11. İstanbul FM Altın Ödülleri (İFA) - En İyi Şarkı,Beste ve Söz (Sensiz İstanbul'a Düşmanım)
2007 - Dream Dergi 2007 En İyileri - En İyi Erkek Sanatçı
2007 - Dream Dergi 2007 En İyileri - Yılın Yerli Şarkısı (Git)
2007 - Dream Dergi 2007 En İyileri - Yılın Yerli Müzik Olayı (Sensiz İstanbul'a Düşmanım)
2008 - Powertürk Müzik Ödülleri - En İyi Şarkı (Sensiz İstanbul'a Düşmanım)
2008 - Powertürk Müzik Ödülleri - En İyi Düet (Sensiz İstanbul'a Düşmanım)
2008 - MTV Türrkiye Müzik Ödülleri - En İyi Türk Şarkıcı
2008 - MTV Avrupa Müzik Ödülleri - Avrupa'nın En Sevilen Sanatçısı
2008 - Blujean Magazine 2008'in - En İyileri En İyi Erkek Sanatçı
2009 - 36. Altın Kelebek Ödülleri - Müzik Özel Ödülü
2011 - 1. TRT Müzik Ödülleri - Yılın Albümü (Kağıt Evler)
2011 - Balkanika Müzik Ödülleri - Yılın Şarkısı (Hoşçakal)
2011 - 38. Altın Kelebek Ödülleri - Yılın Klibi (Son Defa)
2013 - 19.Türkiye Müzik Ödülleri(Kral Tv Müzik Ödülleri) - Yılın Düeti (Soğuk Odalar)
2013 - 19.Türkiye Müzik Ödülleri(Kral Tv Müzik Ödülleri) - Yılın Teklisi (Beni Biraz Böyle Hatırla)
BİZE ULAŞIN