Sinema filmi ve aynı esnada bir şeyler atıştırma ihtiyacı ayrılmaz bir ikili gibi adeta. Sinemaya gittiğimizde patlamış mısır yemek, Alaska Frigo almak, evde aile boyu dizi keyfi yapmaya niyetlendiğimizde annemizin kek, poğaça gibi yiyeceklerle sürekli yandaki sehpadan midemize destek atması, hiçbir şey bulamazsak illa ki o filmi izlemek için olmazsa olmaz olan cipsi, yakınımızdaki bakkaldan sipariş vermek ve yanını illaki bol asitlisinden bir içecekle tamamlamak gibi birçok eşlikçisi var şu film izleme aktivitesinin.
Film izlemek işi kış mevsimini sever; polar battaniye, pofidik terlik, kaloriferli sıcak bir ev ve bol kalorili yiyecekleri sever.
İçinde yemek tarifleri geçen filmler konusu vardır bir de; benim özel olarak merak duyduğum hobimdir adeta, sinema filmlerinin içindeki sahnelerden yemek tarifleri çıkartmak.
Madem havalar buz gibi , kar yeni yeni kalkıyor üstümüzden; o halde açalım sevdiğimiz bir filmi, izleyelim hep beraber. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün 19.90 liraya son derece ekonomik ve film izlerken atıştırmaktan keyif alacağınızı düşündüğüm dört minik lezzet var. Umarım seversiniz.
Size şimdiden iyi seyirler dilerim...
Ev yapımı patates cipsi

2 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Suyun içinde bekletip nişastasının çıkmasını sağlıyoruz.
Bunu iki kere tekrarlarsak daha çıtır oluyorlar. Patatesleri çıkartıp kuruluyoruz. Bir kasede sıvı yağ tuz ve kırmızı toz biberi karıştırıyoruz. Patatesleri önlü arkalı bu karışıma buluyoruz. Önceden ıstttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızararana dek pişiriyoruz. Fırının kapağını açıyoruz, patatesleri tek tek ters çevirip tekrar fırınlıyoruz. Çıtır çıtır olunca patates cipsimiz hazır oluyor.
Ev yapımı patlamış mısır

1 çay bardağı mısır

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Mısır patlatacağımız tenceremizi ısıtıyoruz. Ayrı bir yerde yağ ve mısırı iyice karıştırıyoruz. Mısırların rengi değişmeye başlayıncaya kadar kapak açık kalabilir. Tuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Tencereyi arada bir sallayarak mısırları patlatıyoruz.
Acılı tavuk kanatları

1 kg. tavuk kanat

1/2 çay bardağı zeytinyağı


2-3 yemek kaşığı acı biber sosu

1 adet küçük soğan

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Tuz

Karabiber
YAPILIŞI: Sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayıp br kaseye alıyoruz. Üzerine zeytinyağı, acı biber sosu, tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edip karıştırıyoruz. Tavuk kanatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir saklama kabına koyuyoruz ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Fırınımızın ızgara bölümünü açıyoruz ısıtıyoruz ve tavukları pişiyoruz.
Dondurma sandviç

4 top dondurma

Hazır kurabiye ya da bisküvi
YAPILIŞI: Bisküvi ya da kurabiyelerin arasına bir top dondurma koyup sıkıştırıyoruz. İstersek çikolata sosa bandırabilir ya da etrafına fındık fıstık serpebiliriz. Çok pratik ve ekonomik bir atıştırmalık tatlı oluyor.