
Unu yağda kavurun. Sütü döküp karıştırarak koyulaştırın. İçine ezilmiş patlıcanı ekleyip en son kaşar peynirini ve baharatlarını ekleyip servis tabağına yayın. Mantarları yağda 5 dakika kavurun. Üzerine doğranmış sivri biberleri, sarmısağı ekleyip pişirmeye devam edin. Domatesleri ekleyin ve suyunu biraz çekince kıyılmış maydanoz ve baharatları koyun. Beğendinin üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER

4 adet közlenmiş patlıcan

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

1.5 su bardağı süt

30 gr. kaşar peynir rendesi

400 gr. mantar

4 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adet sivribiber

2 adet domates

2 diş sarmısak

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Yarım demet maydanoz
Ezogelin çorbası
Tencereye yıkanmış mercimeği, bulguru ve suyu koyup kaynamaya bırakın. İçine soğanı da rendeleyip koyun, birlikte 30 dakika pişirin. Diğer taraftan unu yağda hafif kavurun. İçine salça, nane kırmızıbiber ekleyip çorbanın suyundan da biraz ekleyip karıştırarak pişirin. Bu karışımı karıştırarak çorbaya ilave edin.
MALZEMELER

Yarım su bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı bulgur

6 su bardağı su

1 adet soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı salça

Yarım limon suyu

Nane

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber
Yoğurt tatlısı
Yumurtaları çırpın içine yoğurt, pudra şekeri, un, eritilmiş tereyağı, karbonat ekleyip çırpın. Yağlanmış tepsiye dökün. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartıp. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Üzerine limon suyu ilave edin. Bir taşım kaynatıp sıcak tatlının üzerine dökün.
MALZEMELER

1.5 su bardağı yoğurt

1 su bardağı pudraşekeri

2,5 su bardağı un

2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

3 adet yumurta

1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbet:

3 su bardağı şeker

4 su bardağı su Yarım limon suyu