MALZEMELER
10 adet kurutulmuş domates
3 adet ayva
300 gr. kuşbaşı et
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kuru domatesleri zeytinyağında iki-üç saat bekletin. Ayvaları soyup dilimledikten sonra limonlu suya koyun. Doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Kurutulmuş domates, sulandırılmış salça, küp küp doğranmış domates ve ince ince doğranmış sivri biberi ilave edip sote edin. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin. Ayva ve eti ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp pişirin. Nar ekşisi ekleyerek servis yapın.
Bulgur salatası
MALZEMELER
1.5 su bardağı bulgur
1 su bardağı kornişon turşu
2 adet çarliston biber
10 adet kiraz domates
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Bulguru; üzerini geçecek kadar su ve tuzla, yumuşayana dek haşlayıp süzün ve geniş bir kaseye alın. Üzerine doğranmış kornişon turşu, dörde bölünmüş kiraz domates, ince kıyılmış sarımsak ve sarı biber ekleyin. Karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirip servis yapın.