Artık yönetmenlerimiz Cannes'da, Berlin'de ödül alıyor. Yani; sanatçılarımız her yerde... Mimarlarımız dünyayı inşa ediyor. Her gün bir genç mucit haberi okuyoruz.
Üniversitelerimizin
bilimsel buluşlarını gururla takip ediyoruz. Sosyal hayatımız da değişti; dünyayı dolaşıyoruz, yaşam kalitemiz her geçen gün artıyor.
Türkiye'nin Avrupa'nın uygarlık seviyesine en çok yaklaştığı dönemi yaşıyoruz...
Bu dönem hangi zaman dilimine denk geliyor?
Son 10-15 yıla, yani internetin gerçek anlamda hayatımıza girdiği döneme...
ÇOCUKLAR BAHANE
İnternet ve sınırsız bilgi paylaşımı en çok gelişmekte olan ülkelere yaradı. Özellikle de bizim gibi zeki bir halka... Ekonomik olanaksızlıkları internette bir tıkla geride bıraktık.
İnternette
sansürün 's'sinden bile bahsetmek, bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür.
Tabii ki, internetteki zararlı içeriklerden çocuklarımızı koruyacağız; lakin bunun yolu çok basit...
Eğer devletimiz bu kadar çok halkını düşünüyorsa, her sokağa bir stant açar, beleşe filtreleme programı dağıtır.
Bakmayın, siz "Porno ile mücadele ediyoruz. Çocuklarımızı koruyoruz" açıklamalarına. Türkiye'de kapatılan 60 bin sitenin tamamı porno içerikli değil! İçlerinde birçok blog da var.
22 Ağustos'tan itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun (BTK) elinde çok büyük bir güç olacak. bobiler.org'dan Ozan Tüzün, Akşam gazetesine şu açıklamayı yaptı:
"Artık daha fazla içerik bloklanacak. Artık site bazlı değil, kelime bazlı filtreleme de yapabilecekler; bunun altyapısını hazırlıyorlar. MSN'deki konuşma kayıtlarınızı da tutabilirler..."
MSN BİLE TEHLİKEDE!
MSN'deki konuşmalar bile! Peki, bu sansürleme işlemi, neden şimdi hayata geçiyor? Sıkı durun, komplo teorimi açıklıyorum: Artık gerçek muhalefet internette yapılıyor. İnsanlar, internetteki haber kaynaklarına daha çok güveniyor. İnternete sansürün bence asıl nedeni bu... Her şeyi kontrol altına almak istiyorlar.
Bir de Twitter, Facebook çılgınlığı var. Ortadoğu'da yaşananları gördünüz...
Artık isyan kıvılcımları internetle ışık hızıyla yayılıyor. Bu filtreleme operasyonunda 'Ortadoğu'daki gelişmelerin de payı var' diye düşünüyorum.
Sistem, ekonomiye darbe vurmadan, interneti istediği zaman kontrol edebileceği bir güce sahip olmak istiyor. Bütün mesele bu!