UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Galatasaray, Liverpool engelini 1-0'lık skorla geçti. Galatasaray'ın galibiyeti sonrası teknik direktör Okan Buruk, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Liverpool'a karşı bu sezon ikinci kez kazandıklarını belirten Okan Buruk, "Birincisi, bu sene ikinci galibiyetimiz Liverpool'a karşı. İlkinin tesadüf olmadığını gösterdik. Muhteşem bir atmosfer vardı. Maçın başından sonuna kadar duyguyu bize geçiren, zaman zaman biz o duyguyu geçirdik. Beraber savunma yaptık, beraber hücum yaptık. Bu çok değerli" dedi.

Rövanş öncesi avantaj yakaladıklarını vurgulayan Okan Buruk, "Bence Türk futbolu için önemli ve prestijli bir galibiyet. Ülke puanına da katkımız var ama yurt dışında Türk takımının neler yapabileceğini gösteriyoruz. Bence bu da değerli. Juventus maçından sonra da söylemiştim. Deplasmanda oynayacağımız maçlar çok önemli. Juventus'a karşı iyi bir tecrübe yaşadık. Maçın içerisinde olmak, sonuca odaklanmadığımız, kendi oyunumuzu ortaya koyacağımız bir deplasman bizi bekleyecek. Bir avantaj yakaladık" şeklinde konuştu.

Rövanş maçına avantajlı olarak gideceklerini belirten Okan Buruk, "Skor artabilirdi, 2-0 3-0 olabilirdi. Rakibimiz golleri atsa 1-1, 2-1 bulabilirlerdi. Aslında pozisyonlar vardı. Orada daha farklı bir maç olacak. Aynı duyguyla, aynı istekle, aynı tutkuyla oraya gidip elimizden gelenin en fazlasını yapacağız. İyi niyetle çalışınca sonuç geliyor. Orada da devam ettirmeye çalışacağız. Çok iyi bir takım. Hatalarınızı çok hızlıca değerlendirmeye çalışıyorlar. Bu sefer onlar pazar günü Tottenham ile oynayıp, biz cumartesi oynayacağız. 1 gün ekstra dinleneceğiz. Bakalım elimizden gelenin en fazlasını yapacağız. İnşallah son 8'e kalan biz oluruz" sözlerini dile getirdi.

Davinson Sanchez'in gördüğü sarı kartla ilgili Okan Buruk, "Korkuyordum, olmadı kart cezalarından. Hiç olmayacak bir pozisyonda, faul tartışılır, Davinson'a sarı kart gösterdi. Birine sarı kart göstereyim diye düşündü. Birine göstermek için Davinson'a sarı kart gösterdi. Davinson dışında kart gören olmadı" açıklamasını yaptı.
Başakşehir maçına odaklanmaları gerektiğini belirten Okan Buruk, "4 gün sonra bir lig maçı oynayacağız. Lig de çok değerli ve önemli. Hemen lig maçını düşünüp, Başakşehir'e, iyi bir takım karşı oynayacağız. Onu düşüneceğiz artık" dedi.
Okan Buruk, 18 Mart Çarşamba günü deplasmanda yapacakları rövanş maçının farklı olacağını dile getirdi.
Liverpool'un tehlikeli oyunculara sahip olduğunu belirten Buruk, "Orada daha değişik bir maç bizi bekliyor. Bu maçın ikinci yarısında doğru çıksaydık ikinci golü bulma şansımız da yüksekti . Rakibimiz de en ufak şans verdiğinde çok hızlı bir şekilde kalenize geliyor." değerlendirmesinde bulundu.
Rakiplerinin duran top savunmasına çalışacaklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Liverpool, ofansif duran toplarda çok iyi bir takım. Van Dijk ile birlikte çok etkililer. Defansif duran toplarda da Liverpool'a karşı kafa vuruşları yapan takımlar vardı. Biz bu golü atmaya çalıştık. Bunu da başardık. Dün bununla ilgili çalışmalarımız vardı. İnşallah daha çok tanıyoruz. İkinci maçta yine biraz daha fazla çalışıp rakibimizi daha zor durumlara sokabiliriz." şeklinde görüş belirtti.