Büyük hasreti bitiren A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maç sonrası oyuncularına teşekkür etti. Duygularını tarif edecek kelime bulamadığını söyleyen İtalyan hoca, "Hayallerimize kavuştuk, mutluyuz. Bu meslekte Dünya Kupası zirve. Onu paylaşmak, yaşamak harika olacak. Yabancı hoca olarak hem Avrupa Şampiyonası hem de Dünya Kupası'na katılan ilk ben oldum. Benim için de bu büyük bir gurur. Bizim işimiz hep sonuçlara odaklı oluyor. Başarısız olsaydık, bütün sorumluluğu üstüme almaya hazırdım. Çünkü oyuncularımın verdikleri mücadele inanılmazdı. Hep yürekleriyle oynadılar, sonuna kadar mücedele ettiler. Bu benim için inanılmaz bir mutluluk. Şimdi oyuncularımla birlikte yeni bir hayâlin peşinden gideceğiz. Bu başarıya herkes inanılmaz katkılarda bulundu. Bu yolda emeği geçen, katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

DÜNYA KUPASI'NI ALACAĞIZ
Türküye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmanın ardından büyük coşku yaşadı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile sevincini paylaşan ve futbolcuları tebrik eden Hacıosmanoğlu, "Dünya Kupası'nı alıp geleceğiz" ifadelerini kullandı.

İŞTE HIRS İŞTE ZAFER
Sahaya tam konsantre çıkan, zaman zaman zorlansa da kazanarak büyük hedefe ulaşan A Milli futbolcular, maç sonrası büyük sevinç yaşadı.

YİNE HAYAT DURACAK
BARIŞ Alper, en büyük hayalinin gerçek olduğunu söyledi: "Çok yetenekli oyunculara sahibiz. Babama 2002'yi sorduğumda bana, 'Maçlarda Türkiye'de hayat dururdu' dedi. Yeniden aynı şeyi yaşatacak olmak büyük mutluluk."
KALEDEKİ DEV UĞURCAN ÇAKIR
Kalesinde yine devleşen Uğurcan Çakır, yaptığı kritik kurtarışlarla Dünya Kupası yolunu açan isimlerden oldu. Kullandığı paslarda %71.7'lik isabet bulan ve 1 kez de pas arası yapan milli file bekçisi, yaptığı 2 muhteşem kurtarışla da geceye damga vurdu. Maçın ardından tüm takım arkadaşlarına teşekkür eden Uğurcan, "Tüm halkımızın desteğini arkamızda hissettik. Dünya Kupası'na gitmeyi hak ettik" dedi.