Arabaşı çorbası nasıl yapılır, malzemeler nelerdir? soruları MasterChef yarışmasında çorbanın yarışmacılar tarafından yapılmasının ardından merak edilerek araştırılmaya başlandı.
ARABAŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR, MALZEMELER NELERDİR?
ARABAŞI ÇORBASI MALZEMELER
- 1 adet bütün tavuk
- 10 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
HAMUR İÇİN
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
ARABAŞI ÇORBASI YAPILIŞI
- Hamur için tüm malzemeyi tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.
- Kenarları hafifçe yüksek kare veya dikdörtgen bir kalıbın içine aktarın.
- Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin.
- Tavuğu tencereye alıp suyu ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Kemiklerini ve derisini ayırıp eti didikleyin.
- Suyunu süzün.
- Unu zeytinyağında kısık ateşte kavurun.
- Salça, toz kırmızıbiber ve pul biberi ilave edin.
- Tavuk suyunu da ekleyip karıştırın.
- Tuzunu ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra tavuk etini ekleyin.
- Yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Çorbayı yanında hamuruyla birlikte servis yapın.