FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik kararlı mücadele yurt genelinde hız kesmeden sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde ve İl Jandarma Komutanlıklarının titiz çalışmalarıyla 30 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 156 şüpheli yakalandı.
Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon ve Yozgat illerini kapsayan operasyonlarda gözaltına alınanlardan 65'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 34'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler sürüyor.

ÖRGÜTÜN GÜNCEL YAPILANMASINA DARBE
Yakalanan şüphelilerin, FETÖ'nün güncel yapılanmasında aktif faaliyet yürüttükleri, ankesörlü telefonlar üzerinden örgüt içerisindeki sorumlu şahıslarla irtibat kurdukları, terör örgütüne finans sağladıkları ve sosyal medya platformları üzerinden örgüt propagandası yaptıkları tespit edildi. Güvenlik birimlerinin çok yönlü takibiyle deşifre edilen yapı, örgütün yeniden canlanma çabalarına ağır darbe vurdu.

BAKAN YERLİKAYA: MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin devletin tüm birimleriyle kararlılıkla sürdüğüne dikkat çekerek, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize aralıksız devam ediyoruz" açıklamasında bulundu. Yerlikaya, Türkiye'nin hiçbir terör örgütüne göz açtırmayacağını bir kez daha vurguladı.
