Olumsuz hava koşullarının etkisini artırdığı Hakkari'de kar yağışı ve soğuk hava günlük yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor. Meteoroloji'den gelen kuvvetli kar ve buzlanma uyarıları sonrası eğitimle ilgili alınacak kararlar merak edilirken, Valilik açıklamasıyla birlikte 2 Ocak 2026'da okulların açık olup olmayacağı netleşti. Peki, Hakkari'de yarın okullar tatil mi?

Hakkari'de yoğun kar yağışı, çığ ve buzlanma riski nedeniyle il genelindeki tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi.

İlimiz genelinde yerleşim merkezlerinde yaklaşık 1 metreye, kırsal alanlarda ise yer yer 2 metreyi aşan kar kalınlığı oluşmuştur.
Meteorolojik veriler doğrultusunda; devam eden kar yağışının gün batımına doğru etkisini azaltması, ancak gece saat 24.00'ten Cuma sabahı 06.00'ya kadar yeniden ve yoğun şekilde etkili olması beklenmektedir.
Bununla birlikte, özellikle yüksek kesimler ve riskli yol güzergâhlarında çığ tehlikesinin çok yüksek olduğu, ayrıca -10 derecenin altına düşen hava sıcaklıklarının ulaşım ve günlük yaşam açısından ilave riskler oluşturabileceği değerlendirilmektedir.
Bu doğrultuda oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi ve vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür:
1. Eğitime Ara Verilmesi
Yoğun kar yağışı, çığ ve buzlanma riski nedeniyle; Hakkâri il genelindeki tüm resmî ve özel eğitim kurumlarında (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri, özel kreşler ve gündüz bakım evleri dâhil olmak üzere) 2 Ocak 2026 Cuma günü (1 gün) süreyle eğitime ara verilmiştir.
Ayrıca, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) randevusu bulunan öğrenciler ile engelli bireylerin ulaşım sürecinde karşılaşabilecekleri riskler göz önünde bulundurularak, can güvenliklerinin sağlanması amacıyla RAM'larda da aynı tarihte hizmete ara verilmesi uygun görülmüştür.

2. İdari İzin
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan;
•Hamile personel,
•Engelli personel,
•Diyaliz hastaları,
•Kalp, böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik rahatsızlığı bulunan kamu görevlileri,
•0–12 yaş arası çocuğu bulunan kamu çalışanı çiftlerden anne veya babadan biri
2 Ocak 2026 Cuma günü (1 gün) süreyle idari izinli sayılacaktır.

Not:
Sağlık hizmetlerinde görev yapan personel ile sahada acil durum sorumluluğu bulunan (Jandarma, Emniyet, AFAD vb.) kurumlarda görevli personelin idari izin durumları, kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde ilgili kurum amirleri tarafından planlanacaktır.