Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nce hayata geçirilen, "Komşum Gönüllülük Hareketi" kapsamında öğrenciler, tüketilmeyen yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak hem israfı önlüyor hem de sosyal sorumluluk bilinci kazanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 7 yıldır uygulanan projeyle 10 milyon 178 bin porsiyon yemeğin gönüllü gençler aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıldığını belirterek, "Gençlerimiz israfı önlüyor, iyiliği paylaşıyor. Böylelikle sosyal dayanışmayı güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İSTEYENLERE ULAŞTIRILIYOR
2018-2019 öğretim yılından itibaren uygulanan projeyle, yurtlarda tüketilmeyen yemekler, hijyen koşulları gözetilerek paketleniyor ve mobil uygulama üzerinden talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine gönüllü öğrenciler aracılığıyla ulaştırılıyor. Türkiye genelinde 499 yurtta hayata geçirilen projeye 24 bin 670 öğrenci gönüllü olarak katılırken, 3 bin 720 vatandaş bu hizmetten faydalandı. Projenin yürütüldüğü günden bugüne kadar sistem üzerinden 10 milyon 178 bin 240 porsiyon yemek, gönüllüler aracılığıyla israf olmaktan kurtarılıp yemek talebinde bulunan kişilere ulaştırıldı.

ÖZEL SEKTÖR DE KULLANABİLİR
Genç gönüllüler, "Komşum" mobil uygulaması üzerinden yürütülen proje kapsamında yemekleri elektrikli motosiklet, bisiklet ya da yaya olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Proje, "komsum. gsb.gov.tr" adresli web sitesi üzerinden ve şu an sadece gönüllüler tarafından kullanılan 'Komşum' mobil uygulaması üzerinden yürütülüyor. Projenin yazılımsal olarak geliştirilerek özel sektörde de faaliyete geçirilmesi planlanıyor.