Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-98

Kimsenin kuklası olmayacağım, özellikle de kendimin. (DOUGLAS ADAMS / Evrenin Sonundaki Restoran)

***

Vladimir: Haklısın, bizde laf tükenmez.
Estragon: Böylece düşünmemiş oluyoruz. (SAMUEL BECKETT / Godot'yu Beklerken)

***

Delilerle dalga geçmeyin, onların çılgınlıkları bizimkinden daha uzun sürüyor o kadar... Aradaki fark yalnızca bu. (ROBERT W. CHAMBERS / Sarı Kral)

***

Çok üzgün olduğunu söylemek üzülememenin tercümesiydi (...) hakkı ile ıstırap çekemiyorum demekti. (ŞULE GÜRBÜZ / Coşkuyla Ölmek)

***

Aşk eşittir anlamak- ki o da eşittir yalnızlık. (TOM MCCARTHY / Boşluktakiler)

***

İnsan, sadece çağırabileceklerinin adını öğrenirdi. (HAKAN GÜNDAY / Az)

***

Her birimiz kendi minik, kafatası büyüklüğündeki krallıklarımızın efendisiyiz, etrafımızdaki dünyanın tam ortasında ve yalnız. (DAVID FOSTER WALLACE / Bu Su)

***

İnsan rafine bir eğitimden, gülünç özelliklerinden, önyargılarından, komplekslerinden, suçluluk duygusundan, beceriksizliklerinden, sarı düğmeli spor ceketlerinden, bacaklarına batan flanel pantolonlarından, kendini beğenmişliğinden, snob konuşma stilinden ve yalan dolanlarından nasıl kurtulur? Hafızasını kaybederek. (FREDERIC BEIGBEDER / Bir Fransız Romanı)

***

Aşkın anlamı, anlam yaratmaktır. (WILHELM SCHMID / Aşk)

***

Sevdiklerimiz vardır ki ayrı bulunduğumuz zamanlarda sık sık düşünürüz; ayrılığın sevgimizi arttırdığını duyarız. İlk görüşeceğimiz gün için fevkalade bir şeyler hayal ederiz. Fakat vaktaki kavuşma zamanı gelir. Anlarsınız ki sizi onlara yaklaştıran ayrılık, onları bilâkis sizden uzaklaştırmıştır. (REŞAT NURİ GÜNTEKİN / Akşam Güneşi )

***

Ölüm menzildir-biz hayatımızı bu düşünceyle yoğunlaştırıp motive ederiz. Ömür boyu boyun eğmeyişi, yorulmayışı, rüşvet kabul etmeyişiyle ölüm varoluşumuzun teyididir (...) varolmak ölüme hazırlıktan ve ölüm bilincinden başka bir şey değildir. Yolu biliyoruz, tabiatıyla, her şeye karşı o yoldan gidiyoruz. (THOMAS BERNHARD / Hakikatin İzinde)

***

Hiçbir şey anlamayanlar, yanlış anlayanlardan daha iyi anlıyorlar. (PHILIPPE SOLLERS / Merkez)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA