Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu oyun Trabzon'a yetmez!

Bu maçı oynamak hiç de kolay değildi Trabzonspor açısından. Üzerlerinde bir baskı olduğu çok açık. Fenerbahçe ile aynı puandalar, dün puan kaybetmiş olmasına rağmen Bursaspor da hemen arkalarında. Bu karşılaşmanın oyun olarak mazereti var. Gerçekten iyi oynamamış da olsalar kazanmaları gereken çok önemli bir maçı aldılar. Bir de cezalı ve sakatlardan dolayı ideal kadrolarının uzağında oldukları için her şeyden önce 3 puan önemliydi.
Şampiyonluk yolunda mesafe kısaldıkça oyuncuların da heyecanı artıyor. Heyecan coşku getirir ama çaylak oyuncular için bu durum tehlikeli. Bu tür çekişme ve yarışlara alışkın olmayan futbolcular acemice karar verirler ve bu yüzden hatalar yaparlar. Dün Trabzonspor'da bir çok oyuncunun yaptığı gibi...
Kasımpaşa her maçı rahat oynayan bir ekip. Oyuncular hiç kaç puanları olduğunu düşünmeden sahaya çıkıp oynuyorlar.
Bu nedenle futbolu çirkinleştirmeye çalışmadan, kapanmadan sahada ellerinden geleni yapıyorlar. Dün de öyle oldu.

COLMAN ZAYIF KALDI
Şenol Güneş 3 puana şartlandığı için ikinci yarının başında Ceyhun'u oyuna alıp maçı tutmak istedi. O süreçte Kasımpaşa'nın 5 dakikalık bir etkinliği oldu. Daha sonra da Trabzonspor kontralarla 3-4 tane net pozisyon yakaladı ancak değerlendiremediler. İsmet Paşa Stadı'nın zeminini hiç beğenmedim açıkçası. Hakem Kuddusi Müftüoğlu iyi maç yönetti.
Bu oyun kalan 9 hafta için Trabzonspor'a yetmez. Kasımpaşa karşısında forma giyemeyen Serkan Balcı, Egemen Korkmaz ve Burak Yılmaz gibi oyuncular döndüğünde oyun olarak biraz daha toparlayacaklardır. Ancak Trabzon'un en önemli oyuncularından biri olarak düşündüğüm Colman'ın fizik gücünü mutlaka artırması lazım.
İsabetli paslarla oynayan Selçuk İnan'ın yanında Colman güçsüz olunca koordinasyonunu kaybettiği için çok top kaybı yapıyor. Bu da doğal olarak Arjantinli futbolcuyu fazladan yoruyor.
Trabzonspor şampiyonluk baskısı yaşadığı için öne geçtikten sonra geriye yaslanıyor ve oyunu tutmaya çalışıyor. Sonuç olarak çok önemli bir maçtan üç puan çıkarmayı başardılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA