Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

10 kişiyle bile ortaktı

Maçtan önce iki teknik direktör Schuster ve Şenol Güneş ile iki kulübün başkanları Sadri Şener ve Yıldırım Demirören, hatta iki takımdan hangi oyuncuya sorsanız hiç kimse birer puanı istemezdi.
Beşiktaş zaten artık her maçını kazanıp prestij kurtarma peşinde... Trabzon'un da kredisi bitmiş zaten...
İki takım da açık oynayarak başladı maça. Beşiktaş 4-3-3, Trabzon 4- 2-3-1 klasik düzenleriyle... İlk yarıda Beşiktaş adına çaprazdan Bobo ve Simao ile iki pozisyon vardı. Trabzon cephesinde ise net bir pozisyon yoktu. Fakat ilk yarının sonuna doğru Serkan Balcı'nın iki sarı kartla atılmasından sonra ikinci yarıya Schuster bir hamle ile başladı. Onun öncesinde Şenol Güneş sol önde oynayan Piotr Brozek'i sağ beke çekmişti. Schuster de Fernandes'i çıkarıp risk alarak Nobre'yi Bobo'nun arkasına koyup 4-2-3-1'e döndü.
Guti, Necip'in yanında oynamaya çalışıyordu ama sadece çalışıyordu. Çünkü Hilbert, Simao ve Bobo geri dönemediler.

TRABZONSPOR RİSK ALACAKKEN...
Trabzonspor ikinci yarının ilk dakikalarında 11'e 11 oynar gibi devam ederken Colman yorulunca 10 kişi kalmış olmanın da etkisiyle orta sahada pas yapamaz hale geldiler.
Beşiktaş'ın baskısı ve etkinliği vardı. Bu baskının sonunda siyah-beyazlılar Hilbert'in ön direğe ortasına Bobo'nun golüyle öne de geçti.
Trabzon tam risk alacakken hemen golün akabinde duran toptan Ceyhun golü yaptı. Ardından da Sivok da atılınca ortada maç oldu. 65'ten sonra goller de var, tartışmalar da... Tolga Özkalfa son yarım saatte dağıldı. Burak'ın pozisyonu Rüştü'ye kırmızı ve penaltı. O dakikalarda iki takım oyuncuları itiraz ettiği için inisiyatifini kaybetmişti. Oyunun sonuna kadar mücadelesini sürdüren Trabzonspor, bence geçen haftaki Kayserispor maçının aksine dün iyi oynadı, 10 kişi kaldıkları bölümde bile maça ortaklardı. Karşılaşmanın en etkili oyuncusu Burak ile de finali yapıp hak ettikleri üç puanı almayı başardılar. Genç futbolcunun atttığı gol akıl doluydu.

***
29
Trabzonspor dün gece ezeli rekabette öne geçti. 74 maçta Trabzonspor'un 29, Beşiktaş'ın ise 28 galibiyeti bulunuyor.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA