İslam alemi için aç olanı anlama, huzur ve bereket manası taşıyan Ramazan'ın coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı ayda, sevdiklerimize de gerek iftar gerekse sahurda yapılacak lezzetli yemekler oldukça araştırılıyor. Bu bağlamda, 'Bugün iftarda ne yemek yapsam?' sorusu sofralarına lezzet katmak isteyenler için yoğun bir şekilde sorgulanıyor.
Haberimizin detaylarından, Ramazan'ın 4. günü için yapabileceğiniz birbirinden lezzetli iftar menüleri ve yemekleri bilgilerine ulaşabilirsiniz.
İşte, sizin için seçtiğimiz bugünün menüsü;
İFTAR MENÜSÜ ÖNERİSİ 4. GÜN
Ruşeymli Çorba
MALZEMELER
Köfte için:
Çorba için:
YAPILIŞI
Köfte için tarhana hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve tarhanaya bulayın. Diğer taraftan börülceyi bir gece öncesinden suda haşlayın ve süzün. Suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Köfteyi katın ve yumuşayana kadar pişirin. Börülceyi ekleyin, yoğurdun içine çorba suyundan bir kepçe koyup, çırpın. Bir yandan yavaşça yoğurdu çorbaya eklerken, diğer taraftan da çorbayı karıştırın. Börülce yumuşayana kadar pişirin. Tuz, kimyon ve karabiber katın. Üzeri için tereyağını eritip domates ve biber salçasını biraz çevirerek, çorbaya gezdirin. Kıyılmış nane ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE
MALZEMELER
Üzerine:
Yarım demet dereotu
YAPILIŞI
BİR tencereye sıvı yağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip, birkaç dakika daha sote edin. Tuzu ve şekeri ekleyin. Ardından 2 bardak suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Kuzu Gerdan Kapama
MALZEMELER
YAPILIŞI
Arpacık soğanları temizleyip, tereyağı ve sıvıyağ karışımında, her tarafları renk alana dek soteleyin. Arpacık soğanları başka bir tabağa alıp, aynı yağda doğranmış kırmızı ve sarı biberleri soteleyin. Biberleri kenara alıp, yine aynı yağda etler kızarana dek çevirerek mühürleyin. Etin üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tarçın, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip, et suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan kaldırıp, suyunu içinde bırakın ve tenceredeki malzemeyi delikli bir kepçe ile alarak fırın tepsisine koyun. Üzerine arpacık soğan ve biberleri yerleştirin. Daha sonra tenceredeki suya salça ilave edip sos haline getirin. Her parça etin üzerine 1'er çorba kaşığı sos gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilediğiniz şekilde süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
ÇİLEKLİ SEMİZOTU SALATASI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Semizotunu iyice yıkayıp ayıklayın. Kabaca elinizle parçalayın. Çilekleri küçük kıyın. Tüm malzemeyi semizotu ile karıştırıp bir salata kabında servis yapın.
BADEMLİ GÜLLAÇ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, tozşekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince, sütü soğumaya bırakın. Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte teker teker batırın. Yumuşayan güllaçları sütten alıp, dörtkenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi yayın. Bohça biçiminde katlayın. Katladığınız güllaçları ters çevirip, geniş bir servis tabağına döşeyin. Daha sonra üzerlerine gülsuyu ile tepside kalan şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dilerseniz soğuk olarak servis yapın.
PÜF NOKTASI
Güllaç, sürekli olarak sütü çektiği için üstü kuruyabilir. Bu yüzden, ikrama kadar, servis tabağındaki sütten kaşık kaşık alıp sürekli güllaçları ıslatmanız gerekecektir.