MALZEMELER
600 gr. kuşbaşı et
15 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Kırmızıbiberi, kekiği, ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırın. Etleri bu karışımın içinde bir saat kadar bekletip az yağlı tavada çevirerek pişirin. Soyulmuş arpacık soğanları da ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Portakallı şekerleme
MALZEMELER
1 adet kakaolu pasta keki
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı kakao
Keki ufalayın. Üzerine ceviz, tereyağı, pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Üzerine yavaşça sütü dökerek yumuşak bir hamur yapın. Ufak toplar yapıp kakaoya bulayın.