Şeker, yağ, yumurta, süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve unu çırpın. Kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin. Beyaz çikolatayı ve çiğ kremayı küçük bir kapta eritin. Kekin üzerine ılık sosu dökün. Limon dilimleri, ahududu ve nane yapraklarıyla süsleyin.
MALZEMELER
120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı şeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
SOSU İÇİN:
100 gr. beyaz çikolata
2 çorba kaşığı çiğ krema
1 adet limon
1 çay bardağı ahududu
Nane yaprağı
TARATORLU BAKLA SALATASI
Baklaları yıkayıp az suda haşlayın. Ayrı bir yerde ufalanmış ekmek içi, dövülmüş ceviz, zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, limon suyu, yoğurt ve tuzu karıştırın. Sosu baklanın üzerine dökün. Üzerini dereotuyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. taze bakla
3 dilim bayat ekmek
10 adet ceviz
2 diş sarımsak
1 adet limon
1 çay bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1/2 demet dereotu
Tuz
YOĞURT SOSLU BÖREK
Kıyılmış soğan ve kıymayı kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Bir ucuna kıymalı harçtan koyun, muska şeklinde sarıp kızartın. Yoğurt, sarımsak ve limon suyunu karıştırıp böreklerin üzerine gezdirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sosu için:
2 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 limon suyu