Yuvarlak bir kalıba streç film serin. Pancar turşusunu rendeleyerek, naylonun içine koyun. Haşlanmış patatesleri ezin, mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırıp pancarın üzerine dökün. Haşlanmış havuçları rendeleyin, kalan mayonez ve yoğurtla karıştırıp patateslerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip streçi yavaşça alın.
MALZEMELER
1/2 kg. pancar turşusu
6 adet haşlanmış patates
6 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
Sütü kaynatın. Toz şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp kuş üzümü, badem ve yumurtaları ekleyip çırpın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Portakalları dilimleyip servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Eritilmiş çikolatayla süsleyin.
MALZEMELER
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 su bardağı dövülmüş badem
2 yumurta
2 portakal
100 gr. bitter çikolata
PIRASALI TAVUK DOLMASI
İnce kıyılmış pırasaları tereyağında soteleyin, rendelenmiş patatesi de ekleyip pişirmeye devem edin. Üzerine unu ve sütü ilave edin, koyulaşınca ocaktan alın. İnce dövülmüş tavuk göğüs etlerini baharatla ovun, üzerine pırasalı harcı koyup rulo şeklinde sarın. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
500 gr. tavuk göğsü
2 pırasa
1 patates
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, köri