Kime şarkı yazacağınız sizin için önemli mi?
Kesinlikle çok önemli. Şarkı eğer doğru insanla buluşamazsa, beklenen etkiyi yaratamayabilir. Şarkı beklenen etkiyi yaratmazsa, bir işe yaramamış olur. Böyle bir durumda siz de işinizi gerektiği kadar iyi yapmamış sayılırsınız.
Sadece ünlü isimlerle çalışmayı mı tercih ediyorsunuz?
Herkesle görüşüyorum. Kimseye karşı bir nezaketsizliğim olamaz ama tabii ki kriterlerim var. Gelen kişinin, benim şarkıma ilgi duyması ve şarkıya inanması çok önemli.
ÇİZGİLERİMİZ ÇOK FARKLI

'
Tekerleme' şarkılar yazmamanızın bir amacı mı var?
Benim için önemli olan daha uzağa nişan alabilen şarkılar yapmak.
Serdar Ortaç'ın tekerleme sözler yazmasını nasıl buluyorsunuz?
Kendisi benim meslektaşım ve benden önceki jenerasyonun önemli temsilcisi. Bir sürü insana faydası olmuş biri. Bu anlamda tabii ki benim beğenimi ve takdirimi kazanıyor. Ama olayın içine şarkı yazma tekniği ve şarkıyı anlatma biçimi girerse orada fikir ayrılığımızın olması çok normal.
Neden?
Ben başka bir resimden şarkı anlatmaya çalışıyorum, o benim çizgimde değil diye 'başarısız' demek doğru değil. "O iyi", "Bu kötü" ayırımı asla yapmam. Bu hakka sığmaz zaten... Kendine ve bir sürü insana faydalı olmuş birisi bence çok önemlidir. Faydalı olmak çok değerli bir durum çünkü insanlar artık birbirine bir faydası dokunacak diye korkuyor. Faydalı olan herkese saygım sonsuzdur.