Trabzonspor forvet transferinde mutlu sona çok yakın. Aziza Makukula'dan vazgeçmeyen bordomavililer, sonunda Portekizli golcünün kulübü Benfica'yı ikna etmeye çok yaklaştı. Trabzonspor'a kapıyı 4.5 milyon Euro'dan açan Portekiz kulübü, sıkı pazarlıklar sonucunda 3.5 milyon Euro'ya düştü.
Teknik direktör Şenol Güneş'in ısrarla alınmasını istediği Makukula için 2.5 milyon Euro'yu gözden çıkaran Karadeniz ekibinin, 3 milyon Euro'ya transferi resmiyete dökmesi bekleniyor. Geçen sezon Kayserispor formasıyla Süper Lig'de gol kralı olan 30 yaşındaki forvetin de Trabzonspor'a gitmek için kulübü Benfica'ya baskı yaptığı öğrenildi.
VE YİNE FATİH TEKKE SESLERİ
Bu arada
Obafemi Martins'in Wolfsburg'dan Rubin Kazan'a transferi sonrası bordo-mavili camiada Fatih Tekke sesleri tekrar yükselmeye başladı. Rus kulübünde mutsuz olan Fatih Tekke'nin, eski kulübü Trabzonspor'a dönmeye sıcak baktığı kaydedildi. Karadeniz ekibinin ayrıca Beşiktaş'ta aradığını bulamayan Erhan Güven için siyah-beyazlı kulübün kapısını bir kez daha çalacağı ifade edildi. Trabzonspor sağ bek sorununu Erhan ile çözerek yerli transfere nokta koymayı hedefliyor.