Orduspor Avrupa'nın en büyük teknik direktörlerinden birini transfer ederek dikkatleri bir anda üstüne çekti. Kimsenin tahmin etmediği ya da beklemediği Hector Cuper Karadeniz ekibi ile anlaşarak sürpriz yaptı.
Aslında Türk futbolseverler onu bir dönem Emre'nin de forma giydiği Inter takımından tanıyor. Kariyerine kaybettiği final maçlarının damga vurduğu Arjantinli teknik adam Orduspor ile bu şansızlığını yenerek Karadeniz ekibinin şampiyonluk kupasını kaldıracağı günleri bekliyor. Biz de sabahspor.com olarak Arjantinli teknik adamlar mini bir röportaj yaptık.
Emre Belözoğlu ile Inter'de birlikte çalıştınız? Emre'nin Fenerbahçe'deki performansını nasıl buluyorsunuz?
Türkiye'de en beğendiğiniz futbolcular ve teknik direktörler kimler?
Türk futbolunu daha önce ne kadar tanıyordunuz? Bu iki maçın ardından Türk futboluyla ilgili düşünceleriniz değişti mi?
İşte hedeflerinden Süper Lig'e, eski öğrencisi Emre Belözoğlu'ndan Türk futbolu ile ilgili düşüncelerine kadar birçok konuda görüşlerini bize aktaran teknik adam ile yaptığımız o röportaj…
ÖZGE AYDIN /SABAHSPOR.COM
#Sayfa#
Öncelikle Orduspor'a hoş geldiniz. Orduspor'a transfer olma süreciniz nasıl gelişti? Kısaca anlatabilir misiniz? Orduspor'daki hedefleriniz nedir?
Orduspor'dan çalışma teklifi aldığımda yapmak istedikleri şeyi öğrendim. Başkan Nedim Türkmen'in planlarını ve projelerini dinleyince etkilendim. Gelmeden Orduspor Kulübü'nü araştırdığımda Başkan Türkmen'in 2 yılda kulübü nerden nereye getirdiğimi görünce gerçekten çok etkilendim. Bundan sonra yapacaklarına da böylece inandım. Başkan planını, 3 ve 5 yıllık olarak yapmıştı, bu beni etkiledi. Teklifi kabul ettim. Benim için de Türkiye ilginç bir tecrübe olacağı için geldim. Hector Cuper olarak benim hedefim her zaman kazanmak ve başarmak oldu.
Ordu Türkiye'nin nispeten küçük şehirlerinden biri… İspanya'dan sonra Ordu'nun günlük yaşamına ayak uydurmakta zorluk çekiyor musunuz? Bir gününüz nasıl geçiyor?
Şu anda 24 saatim futbolla geçiyor. Baktığınız zaman göreve başlayalı günden itibaren 1 kupa 3 lig maçı gerçekleştirdik. 2 hafta oldu geleli. Sabah saat 6:30'da uyanır, hemen kulübe görevimin başına gelirim. Akşam saat 17:00'a kadar tesislerde kalarak çalışırım. Çalışmayı çok seven ve başarıya adapte olmuş bir insanım. Benim 24 saatim futbolla geçer. Hep hafta da 2 maç olması da beni etkiliyor. Sadece akşamları eve gitmeden bir yemek yiyorum. Takımı biraz toparlayıp, puan olarak rahatladıktan sonra Ordu'nun sahilinde yürüyüş yapmak, şehrin caddelerinde yürümek istiyorum. Denizi çok seviyorum, Ordu'nun sahili de gördüğüm kadarı ile çok güzel. Ama bunların hepsini zamanla yapmak gerekiyor.
Daha önce herhangi bir Türk takımından teklif aldınız mı?
2004 yılında, Fenerbahçe, 2008 yılında ise Galatasaray'dan direk teklif aldım. Trabzonspor ise temasa geçmişti. Ancak bazı nedenlerden dolayı olmadı.