Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek. RAMS Park'ta oynanan müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek.
Bu sezon Süper Lig'deki ilk 4 maçında 3 galibiyet ve 1 beraberlik yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 10 puanla geçen haftayı en üst sırada bitirdi.
Kocaelispor ise 9 puanla üçüncü sırada yer aldı.

İŞTE İLK 11'LER:
Galatasaray XI: Uğurcan Çakır, Sallai, Sanchez, Abdülkerim, Eren, Torreira, Sara, Yunus Akgün, Leao, Barış Alper Yılmaz, Deniz Gül
Kocaelispor XI: Serhat, Dijksteel, Zoukrou, Maglica, Haidara, Show, Berkan, Susoho, Agyei, Sousa, Aye.

LİGDE SON 37 İÇ SAHA MAÇINDA MAĞLUP OLMADI
Galatasaray, ligdeki son 37 iç saha maçında yenilmedi.
Sahasındaki son mağlubiyetini 19 Mayıs 2024'te Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada yaşayan sarı-kırmızılılar, sonraki lig mücadelelerinde 29 galibiyet elde etti. Galatasaray, bu süreçte 8 kez de berabere kaldı.

GEÇEN SEZON 2 MAÇTA DA YENEMEDİ
Galatasaray'ın geçen sezon Süper Lig'de yenemediği iki takımdan biri teknik direktör Selçuk İnan'ın yönetimindeki Kocaelispor oldu.
Geçen sezonun 12. haftasında Kocaelispor'a deplasmanda 1-0 yenilen sarı-kırmızılılar, 29. haftada da sahasında yaptığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.
Galatasaray, böylece Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu Trabzonspor ve Kocaelispor'u mağlup edemeden bitirdi.

BERKAN KUTLU, ESKİ TAKIMINA KARŞI
Kocaelispor'un 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Berkan Kutlu, eski takımı Galatasaray'a karşı forma giyebilir.
Sarı-kırmızılılarda 2021-2025 yıllarında forma giyen Berkan Kutlu, teknik direktör Selçuk İnan'ın kendisine şans vermesi halinde eski takımına karşı mücadele edecek.
Berkan Kutlu, Galatasaray formasıyla 159 maçta 3 gol attı.