Milli gururumuz Zeynep Sönmez, Wimbledon 3. tur karşılaşmasında Rus tenisçi Ekaterina Alexandrova’ya 2-0 mağlup olup turnuvaya veda etti. Ancak mücadelesi alkış topladı
ABONE OL
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tarihi bir başarı elde ederek 75 yıl sonra Gland Slam'de 3. tura yükselen ilk sporcumuz olan Zeynep Sönmez, dün 18 numaralı seribaşı Ekaterina Alexandrova'ya 6-3 ve 7-6'lık setlerle 2-0 kaybederek turnuvaya veda etti. Saat13.00'te başlaması beklenen ancakyağmur nedeniyle 17.30'a sarkankarşılaşma muhteşem bir heyecanasahne oldu. 12. kortta oynanan mücadelede 23 yaşındaki sporcumuz, Rus rakibi karşısında ilk sette oyuna girmekte zorlansa da sonuna kadar direndi. Genç raketimizin 4-1 öne geçtiğiikinci sette, Ekaterina Alekxandrovageriye düşse de 6-6'yı yakaladı ve setitie-break'e götürdü. Tie-breakte'te 4-0öne geçen Ekaterina Alexandrova, 7-1'lemaçı kazandı. Elenmesine rağmen gösterdiği mücadele ile gururumuz olan Zeynep Sönmez, kortlarda açtığı kapı ile gelecek adına büyük umut verdi.
WİMBLEDON'DA TARİHİ BAŞARI
WTA canlı sıralamasında 74. basamağa yükselen milli raket, Wimbledon'da 3. tur gören ilk Türk tenisçi ünvanının sahibi durumunda. Daha önce 1950 yılındaki Roland Garros'da Bahtiye Musluoğlu 3. tura yükselmişti.
YAŞATTIĞIN GURUR İÇİN TEŞEKKÜRLER
12 numaralı korttaki mücadele 1 saat 24 dakika sürdü. Çok sayıda Türk izleyici de maçı izledi ve Zeynep Sönmez'e destek tezahüratları yaptı.