6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Ankara'daki felaketin sebebi cinayet gibi dolgu! 4 kişi hayatını kaybetmişti | Video

Ankara'daki felaketin sebebi cinayet gibi dolgu! 4 kişi hayatını kaybetmişti | Video

15.06.2022 | 11:40

CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit’in ölümüne yol açan sel baskınının, Tatlar Deresi’nde yapılan hatalı dolgudan kaynaklandığı ortaya çıktı. AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik, aynı zamanda servis şoförü olan İlkay Yiğit’in ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin nasıl geldiğini anlattı: “Büyükşehir, Tatlar Deresi’nde yol çalışması yaparken dereyi daralttı. Sel suyu yola taştı. İlkay Yiğit minibüsünün içinde boğularak öldü”.

CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit'in ölümüne yol açan sel baskınının, Tatlar Deresi'nde yapılan hatalı dolgudan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir meclisinin Haziran ayı toplantısının ana gündemi, 4 kişinin öldüğü sel felaketi oldu. Akyurt'taki sel felaketinin, Tatlar deresinde Büyükşehir tarafından yapılan hatalı dolgudan kaynaklandığı dile getirildi.

Yarım bırakılan isale hatları ile mazgal ve rögarların temizlenmemesi ve Büyükşehir'in ilçe belediyeleriyle uyumlu çalışmamasının da felakete zemin hazırladığı vurgulandı.

Toplantıya başkanlık yapan Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal "ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesinin tedbirleri artırarak isale hatları, boru hatlarını değiştirerek ciddi önlemler almasında fayda var" dedi. Meclis üyeleri Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sahada hiç görünmediğini de gündeme getirdi.

AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik, facianın nasıl geldiğini şöyle anlattı: "Büyükşehir Belediyesi, Tatlar Deresi'nde 2020 Aralık ayında yol çalışması yaparken dereyi daralttı. O dönem uyarıda bulunduk ama bizi dinlemediler. Ayrıca yolu da bitirmediler. 15-20 kilometrelik bir yol. Tepeden köylerden inen yağmur, dere daraltıldığı için yolu yuttu. Facia bu yüzden geldi. CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit, Peçenek tarafına servis atıyor. Sular birden taşınca Tatlar deresinin civarında, minibüste mahsur kalarak boğuluyor."

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA