Yiğitler köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevler, Doğancı köyüne ulaştı. Yangın köydeki evlere ve bahçelere sıçradı, köylüler hayvanlarını kurtarmak için çaba sarf etti.
Bu arada, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, köyün boşaltılmasını sağladı. Yangın bölgesine girişlere izin verilmediği öğrenildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangına Türk Hava Kurumuna (THK) ait 4 adet yangın söndürme uçağı, helikopter ve arozözlerin müdahalede bulunulduğunu bildirdiler.
Yetkililer, ayrıca 2 amfibi uçak ile 1 helikopterin de söndürme çalışmalarına destek vermek için Çanakkale'ye doğru yola çıktığını kaydetti.
''KÖYÜN ÖN KISMINDAN YANGINI KESMEYE ÇALIŞIYORUZ''
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Doğancı köyüne de sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.
Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan yaptığı açıklamada, ekiplerin Biga'da başka bir yangına daha müdahale ettiğini, ardından Bayramiç'e yönlendirildiğini belirterek, buradaki yangına havadan ve karadan müdahaleye devam edildiğini bildirdi.
Akşan, ''Yangın dağınık bir alanda sürüyor, kuvvetli rüzgar var, müdahale ediyoruz. Yangının sıçradığı Doğancı köyü boşaltıldı. Yangını köyün ön tarafından kesmeye çalışıyoruz. Yanan alanlar arasında, daha çok tarım arazileri var. Bunun yanında, zeytinlikler ile ormanlık alan ve ağaç dikim sahası bulunuyor'' dedi. Köyün üzerinin tamamen duman kaplı olması dolayısıyla oradaki zararı tam tespit edemediklerini vurgulayan Akşan, yangının anızdan çıktığını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi. Yangına, Türk Hava Kurumuna (THK) ait 4 yangın söndürme uçağı, 2 amfibik uçak, 2 helikopter, arozözler ile müdahale ediliyor.