Korkuteli'de yaşayan 3 çocuk annesi 53 yaşındaki Gülsüm Kabadayı 30 Ağustos 2008 yılında Aksu'da 3 aracın karıştığı trafik kazası sonucu ağır yaralanarak yatağa bağımlı hale gelen kimsesiz Rus gence annelik yaptı. 2 ay ömür biçilen Rus gence 'Umut' adını veren Kabadayı 10 yıl yaşattı. Maddi imkansızlıklar içerisinde büyüyen Kabadayı'nın evlendikten sonra 10 yıl çocuğu olmadı. Daha sonra 3 oğlu olan Kabadayı'nın en küçük çocuğu yüzde 60 engelli doğdu. Şimdilerde kanserle mücadele eden Gülsüm Anne'nin zorluklarla dolu hayatı ve Umutla olan etkileyici hikayesi beyaz perdeye taşındı.

ARAMIZDA ÖYLE BİR BAĞ OLUŞTU Kİ, BIRAKMAK İSTEMEDİM
'Ben sevgimi Umuda ve çocuklarıma verdim' diyen Kabadayı şunları söyledi; "Görümcemin geçireceği bir operasyon için 2008 yılında hastanedeydim orada Umut ile yollarımız kesişti. Bir gencin kaza geçirdiğini ve kimsesiz olduğunu söylediler, yoğun bakımda kaldığı süre boyunca bakımını ben üstlendim ve ona kan verdim. Ben Umut'un bana Allah tarafından gönderilen bir emanet olduğunu düşünüyorum. Aramızda öyle bir bağ oluştu ki onu bırakmak istemedim, 35 kiloya kadar düşmüştü ve 2 ay ömür biçmişti doktorlar, mamalarla besleyerek 85 kiloya çıkmasını sağladım. 2009 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği çıktı daha sonra koruyucu ailesi oldum Umut'un. 10 yıl yaşadı. Annelik sadece doğurmak demek değil. Benim kendi hayat hikayem Umut'un hikayesiyle çok benziyor. Ben yetim büyüdüm babamı 5 yaşımda trafik kazasında kaybettim, annem beni anneanneme verdi. Çok zorluklar içinde büyüdüm. Şuanda da kanserle mücadele ediyorum. 2018 yılında Umut'u kaybettikten sonra sosyal sorumluluk projeleri yürütmeye başladım. "Bir Umut Olmaya Geldik" sloganıyla çıktığımız yolda başka insanlara da fayda sağlamaya çalışıyoruz.

RUSYA'DA 4 KEZ KUTSAL ANNE SEÇİLDİ
Türkiye'de yılın annesi seçilen Gülsüm Kabadayı, Rusya'da 4 kez 'Kutsal Anne' seçildi. Beyaz perdeye taşınan hikaye Türkiye'de 7 Kasım'da vizyona girdi, film 28 ülkede yayınlanmaya devam edecek. Kabadayı, "Ben ne yaşadıysam hepsini filme aktardılar. Yönetmen bana dedi ki bütün dünyada araştırdık fakat böyle bir hikaye yok, örneği yok. Bu iyiliğe, insanlığa ve vicdanlı olmaya bir teşvik olur İnşallah." İfadelerini kullandı."