Masterchef tulumba tatlısı tarifi TV8 ekranlarının fenomen programının izleyicileri tarafından bu akşam sıklıkla aratılacak. Kaptanlık oyununda yarışmacılara tulumba tatlısı malzemeleri verilecek ve en iyi tarifi yapan yarışmacı, birincilik için önceliğe sahip olacak. Peki, en iyi tulumba tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar...

TULUMBA TATLISI NASIL YAPILIR? MASTERCHEF TULUMBA TATLISI TARİFİ
Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağısu
1 tatlı kaşığıl imon suyu
Kızartmak için:
3 su bardağı ayçiçek yağı

TULUMBA TATLISI NASIL YAPILIR?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra orta ateşte 10- 15 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
Bir tencerede su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın.
Üzerine unu ilave edip sürekli olarak karıştırın ve toparlanan sert ve yapışkan bir hamur elde edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ilınan hamura tek tek yumurtaları kırın ve karıştırarak hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da hamura karıştırın.
Yaklaşık 2-3 cm. kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın. Kızgın olmayan yağa hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve renk alana kadar kızarmalarını sağlayın. Hamuru yağa atarken yağın soğuk olması oldukça önemli.
Kızaran tatlıları bekletmeden soğuk şerbete aktarın. Şerbetini çekmesi için beklettikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.