Gaziosmanpaşa'da sahte alkolle Halit Yücel ile Mehme Gündoğan'ın ölümüne neden olan Adnan Padak hakkında 'Olası Kastla Öldürme, Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaç Ticareti, 5607 sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarından dava açıldı. İddiaya göre 53 yaşındaki Halit Yücel ve 62 yaşındaki Mehmet Gündoğan isimli iki arkadaş geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa'da bulunan bir mekana gitti. Mekan sahibi Adnan Padak, iki arkadaşa el yapımı alkol olduğunu söyledi. İkili, el yapımı alkolü içmeye başladı. Bir süre sonra mekanda fenalaşan iki arkadaş, Fatih'teki bir vakıf hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Halit Yücel ve Mehmet Gündoğan alkollü içki zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti. İki gencin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Adli Tıp Kurumu, iki arkadaşın metil alkol (metanol) zehirlenmesi dolayısıyla öldüğüne dair kesin rapor verdi.
İSTANBUL'DAN İLK DAVA
İkiliye alkolü satan Adnan Padak ise gözaltına alındı. Kimse alkol satmadığını iddia eden Padak, ölenlerden Mehmet Gündoğan'ın oğlu Volkan'ın ifadesi ardından yakayı ele verdi. Volkan, Adnan'ın babasını aradığını ve babasının gelen arama üzerine Halit'i arayarak evden çıktıklarını kaydetti. Padak, söz konusu ifadeler ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Savcılık alkol satışı gerçekleştiren Adnan Padak hakkında 'Olası Kastla Öldürme, Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaç Ticareti, 5607 sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarından dava açıldı. İddianamede Adnan Padak'ın sahte alkol satarak bu alkolü içenlerin ölebileceğini öngörmesine karşın satışı yaparak eylemin neticesini kabullendiği, sattığı alkolün ölümle sonuçlanacağını bildiği halde bu hale kayıtsız kalıp, 'Ne olursa olsun' diyerek eylemini gerçekleştirdiği anlatıldı.