Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Üç kulvarda oynamak Beşiktaş'ın avantajı

Beşiktaş'ta gelen isimler sonrası ilk tercih edilecek 6 yabancı kimler olmalı?
Bu tercih tabii maç maç değişir. Zaten Türkiye ligi için konuşuyoruz, çünkü Avrupa'da serbest. Rakiplere, oyun içerisinde skora göre, oyuncu değişebilir. Tabii ki zor karar ama olumlu bir baş ağırısı. Bol alternatif oldu. Nobre ve Mehmet Aurelio'nun Türk statüsünde oynaması, elini kolaylaştırılyor Schuster'in. Savunmada Hilbert-Sivok ikilisini aynı anda kullanırsa, önde Nobre'yi oynatır, ortada Aurelio'yu kullanır. Arkada dördünü de yerli yaparsa (Ekrem de düzeldiği için söylüyorum) orta sahada Ernst, Fernandez, Guti, Quaresma, Simao ve Almeida'yı birlikte kullanabilir. En önemli etken form durumu ve rakiplerin gücü.

Bu kadro, 2. yarıda 3 kulvar yükünü taşır mı?
Bence taşır. Hatta üç kulvarda devam etmeleri avantaj olur diye düşünüyorum. Bugün hepsi ilk 11 oynayabilecek nitelikte yabancılar var Beşiktaş'ta. Onları rotasyona sokmak ve çok maç oynamak yine avantaj. Oyuncunun küskünlük yaşamaması açısından ve konsantrasyonu açısından. Mesela bunun sıkıntısını Fenerbahçe yaşayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA