Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yeni transferler makası daralttı

Galatasaray'ın ilk 11'iyle kulübesi arasında çok büyük farklar vardı Ancak Kazım, Culio gibi oyuncular hem ilk 11'e kalite katacak hem de sahadaki kadroyla yedek kulübesindeki farkı azaltacak isimler...

Galatasaray'ın tek hedefi olan kupayı kazanma şansı nedir?
Bence ellerinde sadece kupa yok. Galatasaray'da ligde kendini ilk 4'e atabilecek potansiyeli görüyorum. Yani sıralamadan da Avrupa kupalarına katılabilecek potansiyelleri var. Ben açıkçası Galatasaray'ın devre arasında transfer yapmasına çok karşıydım. Ama kupa risk olduğu için, lige de tutunmak için ekonomik olarak fazla zarar görmeden maksimumu yapmaya çalıştılar. Çok büyük paralarla değil ama rekabeti artırabilecek, eksikleri giderebilecek oyuncular aldılar.

Galatasaray'da şu an gerçekleşen 4 yeni transfer var. Bu oyuncuları kalite anlamında nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sezon başı, "Hem yararlı olur hem de yatırım olur" diye oyuncular alındı. Musa, Ali Turan, Mehmet Batdal, Çağlar, Serdar Özkan... Çağlar sakatlığından dolayı oynamadı, diğerlerinden de faydalanamadılar. Gözden çıkardılar. Yeni transferlerden Kazım ve Culio'yu izledik. Bu iki isim, alternatif oyuncu olmanın dışında gözünü kapatıp ilk 11'de koyabileceğin oyuncular. Kulübeyle 11 arasındaki mesafe daraldı hatta eşitlendi. Hagi döneminde fiziksel problem olmadı. İleriye gittiklerini de hazırlık maçları ve kupa maçlarında gördük. Yeni transferlerle, ceza sahası yayına kadar gelen takımın üretememe sorununu da çözülebileceğini düşünüyorum.

Baskı nedeniyle Ali Sami Yen'de beklenmedik sonuçlar aldı Galatasaray. Sizce Türk Telekom Arena'da bu tablo değişir mi?
O bir tesadüftü. Tabii ki başarısızlık var ortada. Ama geçici bir istatistiktir o. Her takım, özellikle de büyük takımlar, kendi sahasında daha fazla puan alırlar. O yarım sezonluk bir olaydı bence. Bunun da en büyük nedeni takımın üretkenlikten uzak olmasıydı. Kontrataklardan çok gol yediler. Yoksa hücum yapan bir takım Galatasaray. Ama üretemediği için de oyunun devamında geniş alanda yakalanıyorlardı. Arda'nın normale dönmesi, yeni transferlerin Baros'u hareketlendirmesi, Kazım'ın heyecan duyması, Culio'nun da hücuma destek verecek olması birçok şeyi değiştirecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA