Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü 66 olan ürün çeşidini 70'e çıkaracak. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada kuruma bağlı Sincan Et Kombinası'nda dünyanın bu alandaki en son teknolojik makineleriyle el değmeden hijyenik bir ortamda kaliteli üretim yapıldığı ifade edildi. Kombinayı Fransa, Azerbaycan, Sudi Arabistan, Sırbistan ve Avusturya gibi ülkelerden gelen heyetler ile sektöre yatırım yapmak isteyen yerli firmaların temsilcilerinin ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldığı bildirildi. Kombinanın 20 milyon dolar harcanarak modernize edildiğini ifade edilen açıklamada, Sakarya, Adana ve Bingöl'deki kombinalara da teknolojik ve iyileştirme yatırımları yapıldığı kaydedildi.