Yozgat'ın Şefaatli İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü'nün himayesinde İlçe gençliğine geleneksel ata sporumuz okçuluğu öğretmek amacıyla hizmet veren Okçuluk Kulübü, geleceğin okçularını yetiştiriyor. Bireysel sporlarda Şefaatli İlçesi'nin gelişime uygun bir yapısı bulunduğunu dile getiren Şefaatli Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ilerleyen dönemlerde okçuluk sporunu daha ileri taşıma hedefinde olduklarını söyledi.
EN GÜVENİLİR SPOR
Kaymakam Günlü, daha önceki görev yerinde okçuluk sporu ile ilgilenmeye başladığını Şefaatli'de göreve başlamasının ardından da çalışmaları hayata geçirdiklerini kaydetti. Okçuluğun Ata sporu olarak her zaman akıllarında olduğunu anlatan Günlü, "Ata sporumuz olarak bizim aklımızın bir köşesinde yer ediniyordu. Göreve geldiğimiz andan itibaren biz Şefaatli'de nasıl okçuluk sporunu geliştirebiliriz düşüncesinin çalışmalarına başladık. Pandemi sürecinin de denk gelmesi bizim pandemi sürecinde yapabileceğimiz en etkili spor haline getirdi okçuluğu. Zaten dünya sağlık örgütünün yaptığı açıklamaya göre de dünyanın en güvenilir sporu olarak okçuluk karşımızda" şeklinde konuştu.
PANDEMİ KURALLARINA UYULUYOR
Pandemi kuralları çerçevesinde antrenmanların yapıldığını dile getiren Günlü, "Hem bizim buradaki beden eğitimi öğretmenimiz Mikail Hocamız, onun gayretli çalışmaları bizim desteğimiz ve öğrencilerimizin ilgisi ile kursumuz açtık. Şu anda 5. 6. ve 7. sınıftaki, öğrencilerimiz sosyal mesafeye uygun maske mesafe hijyen kurallarına uygun, pandemi şartlarında ok talimine başladılar. Diğer okullardaki öğrencilerimizden çok yoğun da bir talep var. Fakat biz yoğun bir kalabalık olmasın diye sayıyı sınırlı tutuyoruz" dedi.
YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
Günlü, pandemi sonrasında okçuluk sporunu daha da yaygınlaştırmayı istediklerini belirterek, "İnşallah ilerleyen zamanlarda bütün Şefaatli'deki öğrencilerimizi okçulukla buluşturup hepsinin hem her şart altında spor yapabilmesini hem de ata sporumuz olan okçuluğa daha yakından ilgi duyabilmelerini, bununla alakalı çalışmalar yapabilmelerini sağlayacağız" diye konuştu.
BAŞKA SPROLARA DA BAŞLAYACAĞIZ
"Hem çalışma arkadaşlarıma hem de bu işe ilgi gösteren öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" diyen Günlü, "Bir önceki görev yerimde okçulukla ilgili merakım başlamıştı. Orada ufak adımları attık. Burada bu adımları daha büyük hale getirmek nasip oldu. İlerleyen dönemlerde hedefimiz buradaki hamleleri daha fazla nasıl ileri taşıyabiliriz. Odaklandığımız nokta da bu. Bireysel sporlarda bütün ilçelerimizde özellikle Şefaatli'de gelişime çok uygun bir yapı var. Pandemi döneminde takım sporları ile öğrencilerimizle aktivite yapmak çok sıkıntılı bireysel sporlar bizim için daha avantajlı. Masa tenisi badminton gibi diğer sporları da tercih olarak sunacağız" ifadelerine yer verdi.
GÖNÜL İŞİ
Atatürk İlk okulu Beden eğitimi öğretmeni ve Geleneksel Türk okçuluğu antrenörü Mikail Birgül, okçuluk sporunun gönül işi olduğunu söyledi. Şefaatli ilçesinde 2 yıl önce göreve başladığını aynı zamanda lisanslı okçuluk hakemi olduğunu anlatan Birgül, "Buraya 2 yıl önce geldim. Bu fikrim olduğunu söyledim. Hem milli eğitim müdürümüz hem de kaymakamımız destek verdiler. Herkes bu işe gönül verdi. Burası konferans salonuydu. Buranın tefrişatı ile ilgilendik. Burayı talimhane haline getirdik. Başka okulların spor salonlarında kullanılmayan malzemeleri aldık. Kendimiz ilk başta ok yaparak başladık. Daha sonra biraz daha profesyonelleşerek hem ok hem de yayları temin ettik. Çocuklarla birlikle 2 yıldan beri çalışıyoruz hem çocuklar için güzel bir fırsat oldu. Büyük şehirlerde büyük fırsatlar var. Biz de ilçemizde çocuklarımıza bu fırsatları sunmak istedik" şeklinde konuştu.
YARIŞMALARA KATILACAKTIK
Sporun başlaması ile çocuklara ilk başta tereddüt yaşandığını aktaran Birgül, " Çocuklar da ilk başlarda yapabilir miyim yapamaz mıyım düşüncesi vardı. Daha sonra herkes yapabileceğine inandı. Çalışarak daha da güzel şeyler yapabileceklerine şu anda inanıyorlar. Salgın süreci araya girmeseydi biz geçen yıl yarışmalara katılacaktık. Gençlik sporun düzenlemiş olduğu yarışmalara katılacaktık. İnşallah normale döndüğümüz zaman gençlerimizi yarışmalara göndereceğiz. Birinci olmalarından ziyade hem öyle bir ortamı görmeleri öyle bir ortamda bulunmaları çocuklar için daha iyi olacaktır. Çocuklar bu sayede özgüvenleri gelişecek. Burada dikkat ve koordinasyonları gelişiyor. Kol ve sırt kaslarını geliştiriyorlar. Okçuluk öyle bir spor branşı ki vücudunuzun tüm kaslarının çalışması lazım. Nefes kontrolü önemli. hem çocukların dikkat ve koordinasyonları gelişiyor hem de vücutları daha dirençli hale geliyor. Atlı okçuluk projemiz da var. Oku geliştirdikten sonra bunu atla yapacağız" ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLAR SEVİYOR
Okçuluk kursuna giden çocuklardan Asya Aydoğan; "Ben 5. sınıftan beri çalışıyorum. Hem evde kalmıyoruz hem spor öğreniyoruz. Kendimi başarılı buluyorum. Daha da başarılı olacağıma inanıyorum." dedi.
Ahmet Ata ise; "5. sınıftan beri ok atıyorum. Hiç zor değil. Öğrendikten sonra her şey kolay oluyor. Kol kaslarım gelişti. Sabretmeyi öğrendim." şeklinde konuştu.
Şerife Durak da; "Ok atmak çok güzel bence. Hem güzel oluyor hem de başarılı olabileceğime inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Kürşat Sarı; "Öğrendik. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Uzun süredir evdeyiz. Bu sporu öğreniyoruz. Atalarımızdan kalma bir spor olduğu için çok seviyorum. Çalışmaya devam edeceğim." açıklamasında bulundu.