1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet biber
5 su bardağı su
1 adet domates
Yarım göbek marul
Yarım demet maydanoz
Birkaç dal tere yaprağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Tencereye margarini alın. Eriyince, küçük doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Suyu ekleyin. Kaynayınca rendelenmiş domatesi ilave edin. Domatesler eriyince incecik kıyılmış marul yapraklarını, tere yaprağını ve maydanozu katın. Beş dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiber ilave edin. Limon suyu ve sirkeyi üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın.
* * *
Sarmısaklı tavuk
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarmısak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
Tavuğun içine ve dışına tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdan yardımıyla kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine koyun. Tereyağını parça parça üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 60 dakika pişirin. Ayıklanmış sarmısakları tepsiye koyun, 15 dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın. Tavuğu dilimleyip, servis tabağına alın. Tepside biriken suya, iki su bardağı suyu ekleyip, sarmısaklarla beraber kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.
* * *
Kağıt helva pastası
5 adet kağıt helva
250 gr. krema
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Kremayı birkaç dakika çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip, buzdolabında bir saat bekletin. Daha sonra kağıt helvaların arasına, dolaptan aldığınız kremayı sürün. En üstünü de kremayla kaplayın. Dilediğiniz meyveyle süsleyerek servis yapın.