Etlerin iki yüzüne de tuz ve karabiber serpin. Bir parça etin üzerine iki dilim kaşar peyniri ve üç dilim sucuk koyun. Üzerine kekik, hardal ve ketçapın yarısını dökün. Diğer eti üzerine kapatın ve kürdanla birbirine tutturun. Artan eti de aynı şekilde hazırlayıp yağda beşer dakika pişirin. Üzerine sıcak suyu ekleyip beş dakika daha pişirin. Pişme suyuyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
4 dilim ince dövülmüş antrikot
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
4 uzun dilim taze kaşar peyniri
6 dilim sucuk
2 çay kaşığı kekik
1'er çorba kaşığı hardal ve ketçap
1 su bardağı sıcak su
Brüksel lahanalı omlet
Brüksel lahanalarını temizleyip tuzlu suda beş dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Doğranmış soğanı ikiçorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine Brüksel lahanalarını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip soteleyin. Yumurtaları, tuz ve fındıkla çırpın.Yapışmaz yüzeyli tavada omletleri pişirin, ikiye katlayıp aralarına lahanalı harçtan koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. Brüksel lahanası
Yeteri kadar su
1 adet soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş fındık
12 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kakaolu kadayıf
Kadayıf, kakao ve eritilmiş tereyağını elinizle birbirine yedirin. Bir kasenin yarısına kadar kadayıf koyun. Ortasına dövülmüş ceviz ve tekrar kadayıf koyup elinizle bastırın. Tepsiye ters çevirerek çıkarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. 10 dakika sonra süt ve kakaoyu koyun. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
400 gr. kadayıf
5 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. ceviz içi
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao