Pirinci ayıklayın ve ılık suda 20 dakika bekletip süzün. Tereyağından bir çorba kaşığı ayırın ve kalanını tencereye koyun. Pirinci ekleyin ve kavurun. Başka bir tavaya ayırdığınız 1 çorba kaşığı tereyağını koyun. Sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun. Pirince ilave edin. Tuz, karabiber, yenibaharı katın. Kuş üzümünü de ekleyerek, et suyunu üzerine boşaltın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Haşlanmış kestane, brokoli ve ince kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler* 2 su bardağı pirinç
* 125 gr. tereyağı
* 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 1 soğan
* 200 gr. kuzu ciğeri
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü
* 3 su bardağı et suyu
* Yenibahar
* Tuz, karabiber