Eti ince uzun şeritler halinde doğrayıp pul biber ve sarmısakla karıştırın. Çiçeklerine ayrılmış karnabaharı tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin. Eti zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Üzerine karnabahar, et suyu, mısır nişastası, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin.
MALZEMELER
700 gr. karnabahar
750 gr. kuzu eti
4 diş ince kıyılmış sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Ay çekirdekli mantı
Hamur için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Hamuru ince açıp çay bardakları ile kesin. İç harcını hamurlara paylaştırıp bohça şeklinde katlayın ve iki ucunu birleştirin. Kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Üzerine tereyağında kavrulmuş ay çekirdeği koyun.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz İçi için:
100 gr. kıyma
1 adet soğan
3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
4 çorba kaşığı ay çekirdeği
Fırın sütlaç
Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. İki dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı