Patlıcanları soyup bıçakla derin kesikler yapın. Kıyma, kıyılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, kekik ve suda açtığınız salçayı yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayın ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin. Patlıcanları tencereye dizin. Rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurun, tepsiye dökün. Patlıcanların üzerine bir tabak koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
4 adet patlıcan
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı su
2 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kekik
Yoğurtlu kırmızı biber
Kırmızı biberleri jülyen doğrayıp tuz ekleyin ve zeytinyağında yumuşayana kadar sote edin. Üzerine nane ve karabiber serpip kenara alın. Yoğurda sarmısak ve ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Biberleri yoğurdun üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
3 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
1/2 demet maydanoz
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Çilek soslu irmik tatlısı
İrmik,toz şeker ve sütü 10 dakika kaynatın. Suyla ıslatılmış derin bir kabın içine dökün. Oda ısısına gelince buzdolabına koyup bir saat bekletin. Çilek ve pudra şekerini önce blenderden, ardından süzgeçten geçirin. İrmik tatlısını servis tabağına çıkarıp üzerine çilekli sosu dökün. Dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 kg. süt Çilekli sos için:
500 gr. çilek
1 çay bardağı pudra şekeri