MALZEMELER
![](/c/i/radioBullet.jpg)
50 gr. kıyılmış mantar
![](/c/i/radioBullet.jpg)
600 gr. kıyma
![](/c/i/radioBullet.jpg)
Karabiber
![](/c/i/radioBullet.jpg)
1 adet orta boy soğan
![](/c/i/radioBullet.jpg)
1 adet yumurta
![](/c/i/radioBullet.jpg)
Tuz
![](/c/i/radioBullet.jpg)
1/2 demet maydanoz
![](/c/i/radioBullet.jpg)
1 çorba kaşığı tereyağı
![](/c/i/radioBullet.jpg)
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Arzunuza göre şekillendirip kızartın. Mantarları, bir su bardağı suda 15 dakika haşlayıp süzün ve tereyağ ile soteleyin. Mısır nişastasını bir su bardağı suda açıp üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri mantar sosuyla birlikte servis yapın.
PIRASALI PATATES PÜRESİ
MALZEMELER
![](/c/i/radioBullet.jpg)
4 adet patates
![](/c/i/radioBullet.jpg)
2 adet pırasa
![](/c/i/radioBullet.jpg)
1.5 su bardağı süt
![](/c/i/radioBullet.jpg)
2 çorba kaşığı tereyağı
![](/c/i/radioBullet.jpg)
2 çorba kaşığı çiğ krema
![](/c/i/radioBullet.jpg)
100 gr. kaşar peyniri
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. İnce doğranmış pırasaları tereyağda yaklaşık beş dakika kavurun. İçine patatesi, sütü, çiğ kremayı, tuz ve karabiberi koyup püre olana kadar pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.