Patatesleri haşlayıp ezin. Soğan, havuç, kabak, maydanoz ve biberi blendırda çekip patatesle karıştırın. Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca katıp yoğurun. Patatesli harçtan eşit miktarda alarak yassı köfteler hazırlayın. Üstlerine fırça ile yağ sürüp fırının ızgara bölümünde arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
4 adet patates
1'er adet soğan, havuç ve kabak
1 adet kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
100 gr. beyaz peynir
6 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kekik
Kimyon
Tuz
Karabiber
Karnabahar musakkası
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Tereyağını erittikten sonra doğranmış soğanları kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurup salçaları ekleyin. Bir iki dakika daha kavurup karnabaharı tencereye alın. Karıştırıp suyu ekleyin, tuzunu katın. Yaklaşık 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
1.5 kg. karnabahar
5 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Tuz
200 gr. kıyma
4 su bardağı sıcak su
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Kavurmalı makarna
Bir tencereye bol su koyup sıvı yağı ekleyin ve makarnaları yaklaşık 12 dakika haşlayıp süzün. Tereyağında 2-3 dakika çevirip servis tabağına alın. Bir tavaya kavurmayı koyup üzerine kimyon, pul biber, karabiber, çentilmiş sarmısak ve sıcak su ilave edin. 5 dakika pişirip makarnanın üzerine dökün. Dilerseniz sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
1/2 paket makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
1 paket kavurma
2 diş sarmısak
Pul biber, karabiber, kimyon
1 çay bardağı sıcak su