4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1'er adet patates ve havuç
3 adet sosis
1 adet sarmısak
1 su bardağı bezelye
Tuz
3 su bardağı suyu kaynatın. İçine pirinci ve yarım su bardağı zeytinyağını ilave edip, 15 dakika pişirin. Havuç ve patatesi küp doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarmısağı kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Karışımı pilava ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
* * *
Pekmezli helva
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
2.5 su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin
Margarini eritin, fıstıkları kavurup, unu ekleyin. 15-20 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, tozşeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip, karıtırın. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp, 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın.
* * *
Fava
2 su bardağı kuru bakla
2 adet soğan
4 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
Tuz
Bir gün önceden kuru baklayı ıslatın. Islatılmış baklayı bir tencereye alıp, zeytinyağı, şeker, limon suyu ve iri doğranmış soğan ile 20 dakika pişirin. Piştikten sonra blenderden geçirip, iyice öğütün. Malzemeyi bir kek kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin ve buzdolabına koyun. Sertleştikten sonra servis tabağına ters çevirerek alın ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.