Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu 65 puanla 3. sırada tamamladı. Yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ile gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi ve ligde zirveyi zorlayacak bir takım kurmak amacıyla transfer çalışmalarına başlayan siyah beyazlıların listesinde ilk sıradaki isim adı bir süredir Fenerbahçe ile anılan Medipol Başakşehir'in yıldız oyuncusu Edin Visca.
Avcı'nın, eski takımı Medipol Başakşehir'den ısrarla istediği Edin Visca için çalışma başlayan Beşiktaş Yönetimi, tüm sınırları zorlama kararı aldı. Transfere ekonomik olarak büyük bütçe ayırmayacak olan siyah beyazlılarda, başkan Fikret Orman'ın yıldız kanat oyuncusunu ara formülle takımına kazandırmak istediği belirtildi.
Fanatik'te yer alan habere göre; turuncu lacivertli kulübün, bonservisi için ilk etapta 10 milyon Euro talep ettiği yıldız isim için siyah beyazlıların, takas+para formülüyle transferi bitirmek istediği bildirildi. Başkan Orman'ın, takımda düşünülmeyen; Jeremain Lens, Cyle Larin ve Orkan Çınar üçlüsüne ek olarak 2 milyon Euro'luk formülle Başakşehir'in kapısını çalacağı gelen haberler arasında.
2019'un Ocak ayında Medipol Başakşehir ile 5 yıllık yeni anlaşma sağlamasına rağmen Abdullah Avcı'yı ikna edip takımın başına getiren yönetim, aynı formülü Visca'yla da uygulayıp Boşnak kanat oyuncusuyla el sıkışmalarının ardından düğmeye basabileceği bildirildi. Başakşehir formasıyla bu sezon 42 maça çıkan Visca, 14 gol ve 15 asistlik performans ortaya koydu.
8 sezondur turuncu lacivertlilerde forma giyen ve adı bir süredir Fenerbahçe ile anılan Visca'nın, Abdullah Avcı'yla yaşadığı önemli çıkış sebebiyle tercihini Beşiktaş'tan yana kullanabileceği ifade edildi. 29 yaşındaki başarılı futbolcunun, kariyerinde yeni bir sayfa açmak için Kara Kartal'a gitmeye sıcak baktığı ve Kara Kartal'la el sıkışması halinde kulübünden ayrılmak için izin isteyebileceği öğrenildi.