Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Kapadokya, gastronomide de adından söz ettirecek bir başarıya imza attı. Turizm cenneti tarihi bölge, 2026 MICHELIN restoran seçkisine dâhil edilen son destinasyon oldu. Müjdeli gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kapadokya'nın eşsiz mutfağı artık MICHELIN Rehberi'nde. Orta Anadolu'nun binlerce yıllık lezzet mirasını bugüne taşıyan Kapadokya, İstanbul, İzmir ve Muğla'nın ardından MICHELIN Rehberi 2026 seçkisine dâhil edildi. Bu gurur verici gelişme, gastronomi turizminde Türkiye'nin ulaştığı yüksek seviyeyi bir kez daha gözler önüne seriyor" diyerek bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.
POULLENNEC'TEN ÖVGÜLER
MICHELIN Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec ise Kapadokya'nın seçkiye dâhil edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölgenin kültürel ve gastronomik çeşitliliğinin müfettişler üzerinde derin bir etki bıraktığını belirtti. MICHELIN Rehberi'nin dikkatini çeken Kapadokya restoranları, tandır yemeklerinden güveçlere, fermente lezzetlerden yöresel mezelere kadar geniş bir yelpazede unutulmaz tatlar sunuyor.