X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yiğit Özşener
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

  • Giriş Tarihi: 7.5.2013 12:34 Güncelleme Tarihi: 7.5.2013 12:46

, 6 Nisan 1972 İzmir doğumlu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Yiğit Özşener, 6 Nisan 1972 tarihinde İzmir, Karşıyaka'da doğmuştur. Babası avukat, annesi ise ev hanımıdır. Ortaokulda Fransızca, lisede de İngilizce öğrendi.

İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nden 1996 yılında mezun oldu. Bu arada askerliğini yaptı.

Yedek subay olarak, Kuleli Askeri Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yaptı. Koç Üniversitesi'nde 1997 yılında başladığı İşletme master'ını MBA'yı ( "Master of Business Administration" )1999 yılında tamamladı.

1994 yılında "Stüdyo Oyuncuları" seçmelerine katıldı ve geçti. 1994 yılından 2001 yılına kadar, Studio Oyuncuları Topluluğu'nda eğitim aldı ve aynı zamanda aynı yerde çeşitli oyunlarda yer aldı.

1995'te Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği "Gergadanlaşma" adlı oyun ile profesyonel olarak oyunculuğa başladı. Bu oyunla, Bulgaristan ve Makedonya'da gerçekleştirilen festivallere katıldı. Tiyatro dışında reklam filmleri, sinema ve TV filmleri ve dizilerinde oynadı.

2000 yılında çekilen "Turkcell Hazırkart" reklamında Nil Karaibrahimgil'in peşinden koşan Özgür Çocuk olarak tanındı. 2000 yılında Yunanistan Delphi'de gerçekleştirilen 10. Antik Oyunlar Festivali'nde, Thedoros Terzopoulos'un yönettiği "Herakles"üçlemesinde oynadı.

2001 yılında kurulmuş olan "Dükkan" Tiyatro Topluluğu'nun kurucu üyesidir.

İngilizce ve Fransızca bilen Yiğit Özşener, Çasod üyesi olup aynı zamanda seslendirme yapmaktadır.

Yiğit Özşener'in 89 yılında THY'den aldığı planörlük brövesi var. Ayrıca yelken ve dalış sertifikalarına da sahip. Tatillerinde reklamdaki özgür çocuk gibi dağ bayır gezmeyi tercih ediyor. Gittiği şehirde kaybolmak en büyük tatil keyfi.

Filmografisi
2012 - Esir Şehrin Gözyaşları (tv dizisi)
2012 - Son - (tv dizisi)
2011 - Dedemin İnsanları
2011 - Kaybedenler Kulübü
2011 - Aşk Tesadüfleri Sever
2009 - Ezel - Cengiz Atay(tv dizisi)
2009 - Güneşi Gördüm - Caner (sinema)
2008 - Prenses Lissi ve Karadamı Yeti - (seslendirme)
2008 - Kung Fu Panda - (seslendirme)
2007 - Yoldaki Kedi - (kısa film)
2007 - Kayıp - (mini dizi)
2007 - Dudaktan Kalbe - Cemil (tv dizisi)
2006 - Beş Vakit - Yusuf (sinema)
2006 - Taklit - (kısa film)
2006 - Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak - Yunus (tv filmi)
2006 - Rüya Gibi - Cenk Öztürk (tv dizisi)
Last Looks (sinema)
2005 - Tombala - (tv filmi)
2005 - Rüzgarlı Bahçe - Ozan (tv dizisi)
2004 - Gece 11:45 - Okan (sinema)
2004 - One Day In Europe - polis (sinema)
2004 - Çalınan Ceset - Yiğit (tv filmi)
2004 - Apartman - (kısa film)
2004 - Arapsaçı - (tv dizisi)
2004 - 24 Saat - Yiğit (tv dizisi)
2003 - Crude (Fırsat) - Ali (sinema)
2003 - Giz
2003 - Prenses...Kankam ve Ben - (kısa film)
2003 - Estağfurullah Yokuşu - Sadi (tv dizisi)
2002 - Zeybek Ateşi - gazeteci Burak (tv dizisi)
2002 - Unutma Beni - Esat (tv dizisi)
2002 - O Şimdi Asker - Ömer (sinema)
2001 - Yeşil Işık] - 2001
2001 - Karanlıkta Koşanlar - Mehmet (tv dizisi)
2001 - Model - (kısa film)
2000 - Herkes Kendi Evinde
2001 - Üzgünüm Leyla

Rol aldığı oyunlar
2009 - "Evridike'nin Çığlığı" (Studio Oyuncuları)
2008-2009 - "İstanbul'da Bir Dava" (Garajprod)
2006 - "Persler" (IKSV/Attis Theater ortak yapımı)
2000-2001 - "Gergedanlaşma" (Studio Oyuncuları)
2000 - "Heracles Triology" (IKSV/Attis Theater ortak yapımı)
1999-2000 - "Oyuncu" (Studio Oyuncuları)
1997-1998 - "Gitgel Dolap" (Studio Oyuncuları)
1995-1996 - "Gergedanlaşma" (Studio Oyuncuları)

Rol aldığı reklam filmleri
2007 - "IF Istanbul Festival reklam filmi"
2000-2004 - "Turkcell Hazırkart"
2000 - "Turknoktanet"

Radyo programları
"BBC Radio 4 - My Name Is Red (Benim Adım Kırmızı - Orhan Pamuk)" - 2008 Olive (Zeytin)

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.