Dünyada son yıllarda sağlıklı beslenme trend haline geldi. Özellikle işadamları sağlıklı kararlar verebilmek ve uzun ömür yaşayabilmek için yiyeceklerine çok dikkat ediyorlar. Bunun için sağlıklı beslenme koçları dahi tutuyorlar. İşte bu sağlıklı beslenme koçlarından biri de Mark Decker. Vejetaryen ve işlenmemiş gıda alanında uzman Decker, vejetaryen otel Gutshaus Stellhagen'de, Bavyera'da vejeteryen restoran "Gourmet -klein aber fein" de, Kassel 'de Bio-Marche'de, ekolojik otel "Wildland at Wietze-Hornbostel'de ve Whole Food Hastanesi Buchinger'de çalıştı. Kendisi ilk kez 2006'da Türkiye'ye geldi. Kemer Country'nin sahipleri Edin ailesine sağlıklı beslenme konusunda özel danışmanlık verdi. 2007'de ise Güler Sabancı'ya özel danışmanlık verdikten sonra Sabancı Center'a da özel bir mönü hazırladı. Danışmanlık verdiği isimler arasında Ali Cıngıllıoğlu, Ferit Şahenk ve Ali Koç da yer alıyor. Genç işadamı Ali Koç, Decker'den çok memnun kalınca, hemen Divan Grubu ile konuşup, buraya başlamasını istedi. Bunun üzerine ünlü aşçı, Haziran 2009'dan bu yana Koç Grubu'na bağlı Divan restoranları için çalışmaya başladı. Mark Decker'in hazırladığı özel mönü, Divan Grubu içinde Kalamış Brasserie, Erenköy ve Ataşehir Divan Pub, A.Hisarı Life Restoran ve Divan İstanbul City'de sunuluyor.
'DİYETE TAMAMEN KARŞIYIM'
Mark Decker kendisini şöyle anlatıyor; "Ben kariyerimi sağlıklı yemeklere adadım. Amacım sağlıklı ama bir o kadar da lezzetli tatlar yaratmak. İnsanlar sağlıklı yemek dendiğinde tatsız, tuzsuz, keyif vermeyen şeyler hayal ediyorlar. Oysa ben diyete tamamen karşıyım. Benim yemeklerimi tadan insanların keyif almasını ama aynı zamanda da sağlıklarına özen göstermelerini istiyorum. Benim yemeklerimi yerken kimse psikolojik ikilemlere düşmemeli." diyor. Mark Decker'in en önemli özelliği, alışılmış tatlara getirdiği umulmadık yorumlar.