Ortaklarla girdiği anlaşmazlıktan sonra Yunanistan'da açtığı restoranı kapatan Köşebaşı Restoran yeniden Yunanistan pazarına göz koydu. Yunansitan operasyonunun çok başarılı olduğunu ve bu pazardan vazgeçmediklerini dile getiren ortaklardan Murat Ayaz, bir yandan da Suudi Arabistan ve Katar'da mağaza açmaya hazırlandıklarını söyledi. Şu anda 16 olan şube sayılarını 2010'da 20'ye çıkarmak istediklerini ifade eden Ayaz, "Geçen yıl 15 milyon lira ciro yaptık. Bu yıl yeni restoranlarla bu rakamı aşarız" dedi.
İSMİ'BY KÖŞEBAŞI' OLACAK
Krizle birlikte özellikle alışveriş merkezleri (AVM) içlerinde ekspres mağazalara yönelme stratejisini uyguladıklarını dile getiren Ayaz, 80- 90 metrekare büyüklükte alanlara restoran açıp maliyetleri de düşürdüklerini belirtti. 2010 yılı içinde Köşebaşı restoranlarına ek olarak yine Köşebaşı restoranları içinde yer alan lezzetlerden belli başlılarını, dürüm, ekmek arası gibi konseptlerle daha hızlı tüketilebilecek bir fast food yapılanmasına girmeyi istediklerini söyleyen Ayaz, "Fast food restoranın ismi henüz belli değil ama bir köşesinde mutlaka 'by Köşebaşı' belirtisi yer alacak. İnsanların 20 dakikada karnını doyurup çıkabileceği bir konsept düşünüyoruz" dedi. Ayaz, 2010 yılında yurtiçinden çok yurtdışına ağırlık vereceklerini, Anadolu'da yayılma fikrine ise şimdilik sıcak bakmadıklarını söyledi.
DOKTORLAR GELİP KEBAP YİYOR
Sağlıklı yaşam trendi paralelinde doktorların 'az et tüketin' uyarılarına tepki gösteren diğer ortak Ali Akkaş ise, ekranlara çıkıp bu tip açıklama yapanları da, "Televizyona çıkıp et yemeyin zararlı diye bağıranlar akşama burada kebap yemeye geliyor" diye eleştirdi. Bütün Köşebaşı restoranlarında ayda 8-10 ton et tüketildiğini bunun da 150 bin TL anlamına geldiğini dile getiren Akkaş, et fiyatlarındaki artışla ilgili olarak da, "Zam yapmadık ama fiyatlarda indirme de yapmadık. Türkiye'de bugüne kadar yükselip de düşen bir şey görmedik. O yüzden et fiyatlarındaki artışın spekülatif olduğunu düşünmüyoruz" dedi.
'MASAYI DONAT' DÖNEMİ BİTTİ
Krizle birlikte herkesin bir alt lige düştüğüne dikkat çeken Akkaş, tüketim alışkanlıklarında da değişiklikler olduğunu söyledi. Artık restorana gelen müşterinin sadece yiyebileceği şeyin siparişini verdiğine dikkat çeken Akkaş, "Masayı donat dönemleri tarih oldu. Eskiden müşteri zengin görünsün diye masada kalacak şeyi de sipariş ederdi şimdi kalacağını düşündüğü şeyi asla sipariş etmiyor" dedi.