Mersin Kasaplar Çarşısı'nda satılan etlerin muhafaza koşulları tartışmalara yol açıyor. Mersin, yılın büyük bir bölümünde sıcaklık değerlerinin yüksek olduğu bir il olmasına rağmen, yıllardır Mersinlilere hizmet veren Kasaplar Çarşısı'nda, sokak ortasında ve ambalajsız satışa sunulan etler sağlık üzerinde birçok olumsuz etki yaratıyor.
BÖYLESİ TEHLİKELİ
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun birlikte hazırladığı rapora göre et ürünlerinin, muhafaza sıcaklığı büyük önem taşıyor. 0-4 derece arasında saklanması gereken etler, 8 derece üzerinde bekletildiği zaman tehlike saçıyor. Kasaplar Çarşısında bulunan esnaflar ise etlerin açık havada ve ambalajsız olarak satışa sunulmasının, sağlık açısından hiçbir sakıncası olmadığını savunarak, sokak ortasında satış yapmaya devam ediyorlar.