Sakarya'nın
tüm Türkiye'de ünlü olan kabağından yapılan kabak tatlısı, ustaların maharetli ellerinden çıkıyor. Kendisine ait Limandere kavurmasına patent alan kavurma ve kabak tatlısı ustası Ali İlkiz, Sakarya'nın kabağından yaptığı kabak tatlısını ve Limandere kavurmasını şöyle anlatıyor: Kabak uygun şekilde doğrandıktan sonra bir gece önceden bire bir oranda şekere yatırılır. Sabah çıkarılan kabaklar kısık ateşte 7-8 saat kaynatılır. Pişmesine yakın içine pekmez ilave edilir. İki saat soğumaya bırakılan kabak tatlısı servise hazır hale gelir." Ali usta, patentini aldığı Limandere kavurmasının ise hiçbir katkı maddesi kullanılmadan ve etin kendi yağıyla yapıldığını belirterek, "Et kavrulduktan sonra tuz ilave edilerek, servis edilir" diyor.