6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Uzman Profesör, corona virüse karşı etkili sabun çeşitlerini canlı yayında açıkladı | Video

Uzman Profesör, corona virüse karşı etkili sabun çeşitlerini canlı yayında açıkladı | Video

12.03.2020 | 13:52

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Özdemir, canlı yayında; korona virüse karşı etkili sabun çeşitleri konusunda bilgi verdi! Koronavirüs tüm Dünya’da yayılmaya devam ederken hijyen konusunda da akıllara bir çok soru geliyor. Virüsten korunmak için hangi sabun çeşidi daha etkili ve eller nasıl yıkanmalı sorularının yanıtını Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Özdemir, canlı yayında yanıtladı. Özdemir: Ürünleri alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması ve etiket bilgisinde neyi hedefliyorsa onun bulunması önemlidir. Belli bir temas süresi ile ellerin yıkanması bu tür etkenlerden kişilerin uzak durmasını sağlayacaktır.” ifadesinde bulundu.

"SIVI SABUN GENEL, KATI SABUN İSE KİŞİSEL KULLANIMDA UYGUNDUR"

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Özdemir şu notları kaydetti:

"Sıvı ve katı sabunların her ikisi de bu noktada değerlidir fakat en önemli nokta içerisindeki etken maddelerin ne olduğu ve mikroorganizmayı hangi düzeyde öldürebildiğidir. Dolayısıyla alıcıların muhakkak ürün etiket bilgilerini okumaları gerekir. Ürünün üzerinde yalnızca anti bakteriyel yazdığında biz onun diğer testlerinin yapılmadığını anlıyoruz. Bu noktada sıvı sabun genel kullanım alanları için biraz daha uygundur katı sabun ise daha kişisel alanlarda kullanılması uygun olacaktır. Çünkü katı sabun özellikle tuvalet gibi yerlerde açığa maruz kaldığı için üzerinde mikroorganizma birikimi olabilir bu yüzden genel yerlerde çok tavsiye etmiyoruz. Ürünleri alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması ve etiket bilgisinde neyi hedefliyorsa onun bulunması önemlidir. Belli bir temas süresi ile ellerin yıkanması bu tür etkenlerden kişilerin uzak durmasını sağlayacaktır."

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA